Î: Nu pot plăti online taxa de înscriere (nu am card/nu vreau să plătesc cu cardul/nu am reușit să efectuez plata), dar vreau, totuși, să mă înscriu online. Ce pot face?

R: Dacă, din diverse motive, nu puteți plăti online, dar nici nu puteți veni pentru a face plata la sediu și doriți să vă înscrieți online, completați formularul online și apoi sunați la secretariatul facultății pentru care ați făcut prima opțiune, pentru a vi se oferi alte posibilități de a plăti taxa. Întrucât înscrierile fără achitarea taxei de înscriere nu sunt considerate complete, este important să preveniți decanatul asupra situației, astfel încât să se găsească un alt mod de a rezolva problema până la încheierea perioadei de înscrieri.

Î: Dacă m-am înscris online, dar nu mă voi putea prezenta cu documentele în original în perioada 22-26 iulie, ce pot face pentru a nu-mi pierde locul?

R: Dacă știți deja că nu veți fi disponibil(ă) în perioada 22-26 iulie (sau 28-30 septembrie, pentru Sesiunea II), cea mai bună soluție ar fi să aduceți la universitate documentele originale înainte de perioada respectivă, transformând astfel înscrierea online într-o înscriere în format fizic, la sediu. În acest fel, nu vă veți pierde locul, chiar dacă nu puteți fi prezent(ă) la universitate exact în zilele respective. Oricum, în astfel de situații vă recomandăm să luați imediat legătura prin telefon cu secretariatul facultății  care gestionează specializarea pentru care ați făcut prima opțiune, astfel încât să vi se ofere cel mai bun sfat pentru cazul dv. concret.

Î: După ce m-am înscris online, am făcut plata și am finalizat trimiterea formularului, mi-am dat seama că am omis să trimit copia digitală a unui document necesar. Trebuie să completez încă o dată tot formularul, să încarc iarăși toate documentele și să plătesc încă o dată taxa de înscriere?

R: Nu, nu trebuie să plătiți încă o dată taxa. Ați putea să completați încă o dată tot formularul, fără să mai plătiți taxa, dar nu recomandăm acest lucru, pentru a vă scuti și pe dv. de efort, dar și pentru a evita supraîncărcarea bazei de date cu duplicate și posibilitatea unor erori la gestionarea acesteia. Cel mai bine ar fi să contactați telefonic secretariatul facultății de care sunteți interesat, pentru a vi se comunica cea mai convenabilă cale de soluționare a problemei (eventual vi se poate comunica o adresă de email la care să trimiteți doar documentul omis).

Î:  Cum pot să mă asigur că înscrierea mea online a fost corect realizată și luată în evidență?

R: Pentru a fi absolut sigur(ă) că dosarul dv. online a fost procesat și luat în evidență, puteți suna la secretariatul facultății pentru care ați depus prima opțiune, care vă poate confirma înscrierea după ce datele și dovada plății electronice pe numele dv. au fost retrimise către secretariate. De asemenea, în timpul procesării dosarului este posibil să fiți contactat(ă) de secretariat, dacă se constată că în cursul înscrierii online ați omis furnizarea unor elemente semnificative. De aceea este foarte important să furnizați date de contact valide și să achitați taxa de înscriere, care asigură luarea în evidență a formularului dv. online.