La invitația Secretariatului General al Guvernului României, Conf. Univ. dr. Anca Tompea, Președintele Senatulului Universității „Petre Andrei” a participat la sesiunea de cursuri de formare pentru sporirea capacității administrative a societății civile și gradul de digitalilizare a structurilor lor. Cele trei zile de instruire s-au axat pe teme precum parteneriatul pentru guvernare deschisă, platformele de lucru e-consultare, RUTI – Registrul Unic al Transparenței Intereselor, E-CONECT, E-Participation, E-Democracy inclusive E-Vote, Data.GOV.ro, OGP.GOV. ro. În egală măsură cursurile s-au referit și la mecanismele și instrumentele de facilitare a împlicării social-civile în procesele decizionale ale administrației publice și instrumentele digitale pentru susținerea procesului consultativ participativ și de susținerea a inițiativelor cetățenești. Din partea Fundației Academice „Petre Andrei” din Iași a participat Marieta Jigoranu, coordonator programe formare profesională continuă.
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ținta nr. 406 „800 de reprezentanți ai organizațiilor societății civile au urmat cursuri de formare pentru a spori capacitatea administrativă și gradul de digitalizare a structurilor lor”. Ținta este inclusă în Componenta 14 – Buna guvernanță, Reforma 1.1 „Îmbunătățirea predictibilității și a eficienței proceselor decizionale prin întărirea capacității de coordonare a politicilor și analiză de impact la nivelul Guvernului și al ministerelor coordonatoare, precum și prin consolidarea instrumentelor în vederea creșterii calității consultărilor publice la toate palierele administrației”.
Obiectivul este reprezentat de instruirea reprezentanților organizațiilor societății civile pentru a spori capacitatea administrativă și gradul de digitalizare a structurilor lor, participând la construirea unei cetățenii active și a unei relații de încredere între stat și societatea civilă.