Iașul, capitala Psihologiei Transpersonale
Timp de două zile Iașul este amfitrionul Conferinței Anuale de Psihologie Transpersonală. Organizată de Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, în colaborare cu Asociaţia Europeană de Psihologie Transpersonală (ETPA) se desfășoara în perioada 13-14 septembrie și beneficiază de prezenţa unor eminenţe ale domeniului, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Concepută din perspectiva unei viziuni holistice, această manifestare ştiinţifică îşi propune să identifice aspecte şi valori definitorii pentru orientarea transpersonală, din dorinţa de a sluji procesul aclimatizării noii paradigme în cunoaşterea umană.
„Nu am ales întâmplător Iașul. Am avut de ales între Iași și Lisabona, dar pentru că e acest oraș este orașul inimii mele am hotărât să organizăm aici Conferinta Anuală de Psihologie Transpersonală. De ce la Universitatea „Petre Andrei” din Iași? Pentru că UPA a fost, este și va fi. Tema scrisă pe genericul conferinței ”Pledoarie pentru marea alianță dintre știință și spiritualitate” este un deziderat în acest secol tumultos. Vă doresc ca în cele două zile petrecute aici să descoperiți acel spațiu înalt unde încep toate poveștile perene ale lumii și să plecați cu amintiri frumoase”, a declarat în deschiderea conferinței Prof.univ.dr. Anca Munteanu, Președintele Asociației Europene de Psihologie Transpersonală.
Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași a catalogat conferința ca „fiind una dintre cele mai importante și mai mari manifestări pe care universitatea le-a organizat în cei 25 de existență. Noi întrăm, din anul universitar 2014-2015, în cel de-al 25 an de ființare. Distinși oaspeți ați intrat în una dintre clădirile universității, sunteți în cea mai mare universitate privată din zona de N-E a țării, singura cu grad de încredere conform standardelor europene. Programul de psihologie de la universitatea noastră în consider a fi unul dintre cele mai bune din țară, cel puțin la nivelul universităților private. Mă bucur să îi văd în sală pe Prof. Ioan Mânzat, pe distinsa doamna Anca Munteanu, am vorbit aseară și cu profesorii Mitrofan, personae care ne-au fost alături și pe care îi consider co-fondatori ai Facultății de Psihologie de la UPA”.
În cadrul primei părți, Prof.univ.dr. Mariana Caluschi a acordat două Medalii de Excelență Goldability pentru Prof.univ.dr. Anca Munteanu în semn de recunoștință pentru contribuții deosebite, Prof. Dumitru Constantin Dulcan și unui profesor francez Luciene Alfille.
În a doua parte a conferinței au început lucrările celor înscriși. Timp de două zile vor fi prezentări, lansari de carti și workshop-uri tematice.
Mai multe informatii cu privire la program puteți consulta aici.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!