UPA din Iași, alături de persoanele cu dizabilități
Cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a transmis un mesaj de solidaritate și speranță tuturor celor care suferă de o dizabilitate. Parteneră în cadrul campaniei, ”Dăruiește! Schimbă un destin”, organizată de Fundația Star of Hope România, universitatea ieșeană, reprezentată de Conf.univ.dr. Anca Tompea și Prof.univ.dr. Cristina Stoica, decanul Facultății de Asistență Socială și Sociologie, a scris un mesaj în ”Bradul Speranței”, din fața Primăriei Iași.
”Este foarte important să le transmitem din încrederea noastră, să le susținem în reușitele lor personale, să le arătăm că sunt puternici și că suntem cu toții egali. Implicarea comunității și reintegrarea socială a acestor persoane cu dizabilități este un proces sențial pentru dezvoltarea lor, iar astfel de evenimente, precum cel organizat de Fundația Star of Hope, este mai mult decât oportun. Noi, ca universitate am promovat și susținem egalitatea de șanse între toate persoanele și suntem onorați să fim parteneri în cadrul acestei acțiuni”, a precizat Conf.univ.dr. Anca Tompea.
Aurora Vatamaniuc, președintele Star of Hope România a declarat, în cadrul conferinței de presă din cadrul campaniei ”Dăruiește! Schimbă un destin”, că ”proiectul de anul acesta și-a propus să îi ajute pe copii cu dizabilități și că se încearcă implicare comunității mai mult”. La eveniment au fost prezenți și ambasadorii campaniei, Beatrice Rancea, manager general al Operei Române Iași, Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iași.
Tot în cadrul conferinței de presă a fost lansată cartea ”Noua față a destinului”, care cuprinde mărturiile și experiențele părinților care au copii cu dizabilități.
Cifrele oficiale arată că în România trăiesc aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilități, din care 90.000 sunt copii. În una din 45 de familii din țară există un copil cu dizabilități, iar în prezent, un număr de 64 de copii cu probleme fizice și mentale beneficiază de serviciile de terapie recuperatorie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței Iași”.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!