Lect.univ.dr. Marta Vicol, cadru didactic al Facultății de Psihologie și Științele Educației, a fost prezentă, în luna aprilie, împreună cu o delegație din județul Neamț, la un schimb de experienţă în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap, participând la o serie de ateliere protejate și în cadrul căruia au vizitat centre de promovare, centre pentru vârstnici, și fundaţii de profil. Invitația a venit din partea Ministerului Bavarez pentru Muncă şi Asigurări Sociale, Familie şi Integrare.

În cadrul schimbului de experiență  a fost programată o vizită la Parlamentul Bavariei din Munchen, unde Lect.univ.dr. Marta Vicol a avut o întrevedere cu Barbara Stamm, Preşedinte al Parlamentului. „Am avut onoarea să-i înmânez d-nei Barbara Stamm, Preşedinte al Parlamentului Bavariei, un exemplar dintr-o lucrare de referinţă a mentorului spiritual al universităţii noastre, savantul Petre Andrei, format la şcoala culturii germane în anii 1920, şi de asemenea să-i trasmit invitatia din partea conducerii universităţii de a fi oaspetele nostru de onoare într-o vizită viitoare în România.”, a declarat Lect.univ.dr. Marta Vicol.

În regiunile Allgauer şi Altotting s-a luat au avut loc discuţii punctuale, atât cu preşedintele de onoare al Fundaţiei „Lebenshilfe”, Dl. Klaus Meyer, cât şi cu personalul din conducerea centrelor pluridisciplinare, specialişti în domeniul asistenţei sociale, psihologiei şi pedagogiei de recuperare. Au fost vizitate centrele de promovare „Eggener Berg”, „Allgau” Şcoala specială „Tom-Mutters”, atelierele protejate „Steufzgen”şi „Ruperti” (unităţi de industrie/economie socială cu 1500 locuri de muncă, cu comenzi de pe piaţa muncii), Centrul pentru persoane cu handicap „St. Paulus”(Fundaţia „Jakob Friedrich Bussereau”), Case sociale pentru persoane vârstnice”St. Klara”, Centrul de promovare „Katarina”.