Iaşul a preluat, pe 2 mai 2019,  mandatul de Capitală a Tineretului în România pentru următorul an. La conferința de presă a fost prezent și Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, care a declarat că „UPA din Iași se va implica în acest proiect al Iașului. Considerăm că este cel mai important proiect din acest an al comunității noastre și ne vom mobiliza toate resursele pentru a contribui la succesul său”.

De asemenea, Cătălina Covalciuclidera studenților de la Asociația Liga Studenților de la UPA, a precizat faptul că asociația noastră va susține, se va implica și va implementa proiecte destinate tinerilor ieșeni în cadrul programului rISeUp.

Principalele activităţi care vor fi organizate vizează organizarea unor campanii de branding în şapte cartiere ieşene, revitalizarea unui spaţiu urban, 10 întâlniri de lucru în centre urbane din zona de nord-est a ţării pentru stabilirea unei rezoluţii comune de dezvoltare a sectorului de tineret, dotarea a 15 campusuri (10 şcolare şi 5 studenţeşti) cu spaţii multifuncţionale şi implicarea a 30.000 de tineri în acţiuni de protejare a mediului înconjurător.

Titlul a fost câştigat de organizaţii neguvernamentale de tineret, Iaşul fiind cel de-al patrulea oraş care are această distincţie, după Timişoara, Bacău şi Baia Mare. Obţinerea titlului a adus ONG-urilor un premiu de 50.000 euro şi angajamente din partea Primăriei Iaşi pentru alocarea de fonduri suplimentare în acest an pentru susţinerea unor proiecte.

#ALSUPA #rISeUp #Iași #CredeÎnOrașulTău #ICTR