Facultatea de Psihologie și Științele Educației vă invită joi, 11 mai 2017, la o nouă conferința pe tema „Terapia narativă – o abordare inovatoare pentru secolul XXI”, susținută de Dr. Andreea MURARU, psiholog clinician specialist, și Nicoleta DUMITRU, psihoterapeut.
Manifestarea face parte din seria de evenimente desfășurate sub egida „Studenții de azi, profesioniștii de mâine!”, coordonate de Conf. Univ. Dr. Robu VIOREL.
Conferința va avea loc în Aula Magna, de la ora 12.00.
Antoaneta Andreea Muraru este doctor în domeniul psihologiei, psiholog clinician şi psihoterapeut principal de familie şi cuplu. Membră fondatoare a Asociaţiei de Psihoterapia Familiei şi Cuplului, susţine sesiuni de formare şi supervizare pentru psihoterapeuţii aflaţi la început de drum profesional. Din anul 2014, este cadru didactic asociat la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde susţine seminarii pentru disciplina Psihologia Cuplului şi a Familiei. Experienţa practică include peste 15 ani de asistenţă terapeutică a persoanelor, cuplurilor, familiilor şi comunităţilor în diverse contexte profesionale (atât instituţionale, cât şi private), elaborarea de programe terapeutice în echipe de co-terapie, reflecţie şi în echipe multidisciplinare, implementarea programelor de dezvoltare personală şi profesională destinate atât terapeuţilor, cât şi altor comunităţi profesionale, susţinerea de workshop-uri şi prezentări la conferinţe naţionale şi internaţionale şi organizarea de conferinţe internaţionale. Totodată, din anul 2003, colaborează cu Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară în implementarea de programe de asistenţă a victimelor violenţei domestice şi abuzului.Concepe şi livrează programe de instruire în practici terapeutice în lucrul cu trauma, abuzul şi violenţa domestică destinate profesioniştilor care lucrează cu victime ale violenţei. Cu un interes deosebit pentru terapia narativă – o terapie a solidărităţii – şi pentru practicile terapeutice postmoderne, îşi propune ca, prin munca sa, să facă auzite vocile marginalizate din societate. Crede în acceptarea pluralităţii şi în deconstruirea discursurilor sociale după care oamenii îşi conduc vieţile.
Nicoleta Dumitru activează ca psiholog şi psihoterapeut cu formare în psihoterapia pozitivă. Experienţa în domeniul terapiei include lucrul în echipe de reflecţie, programe de dezvoltare personală destinate atât terapeuţilor aflaţi în formare, cât şi altor comunităţi profesionale. A susţinut programe de instruire în practici terapeutice în lucrul cu trauma, abuzul şi violenţa domestică, destinate profesioniştilor care lucrează cu victime ale violenţei.