Vineri, 4 noiembrie 2022, în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, a avut loc evenimentul de închidere a proiectului educativ Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.
Prof. Univ. Dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Adminitrație, a participat la eveniment, alături de ambasadorii caravanei Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria: Irina-Margareta Nistor (Ambasador Cinema), Adrian Cioroianu (Istoric, Ambasador), Nicolae Pepene (Istoric, Ambasador), Mioara Anton (Cercetător științific, Ambasador), Daniel Șandru (Politolog, Ambasador), Alexandru Muraru (Istoric, Ambasador).

Proiectul a fost de Asociația ARTIS în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României, la 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost partener educațional în cadrul acestui proiect.

Cifre la final de proiect

În perioada 12 mai-20 octombrie 2022, Caravana Centenarul Încoronării a poposit în 23 de localități din țară și din Republica Moldova, parcurgând 6.500 de km, a organizat 28 de lecții de istorie, care au adunat 6.000 de spectatori (elevi, studenți, profesori și pasionați de istorie).

Proiectul a avut un ecou național și internațional important, adunând peste 40 de instituții partenere, dintre care 14 Inspectorate Școlare Județene. Pe lângă ambasadorii proiectului, la cele 28 de lecții de istorie au luat parte peste 40 de invitați speciali (istorici, specialiști, profesori). Au fost trimise peste 20 de comunicate de presă, care au informat cu privire la evenimentele din cadrul proiectului. În ceea ce privește diseminarea informației, proiectul a avut 300 de apariții în presă (intervenții tv, radio, articole în presa locală, națională și internațională).