În baza protocolului de colaborare dintre Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA) și Universitatea Liberă Internațională din Moldova (USLIM) un grup de studenți, din anii întâi și doi, de la specializarea Asistență Socială, sub coordonarea doamnei Lect. Univ. dr. Svetlana Haraz, Șef Catedră Asistență Socială „Nicolae Sali”, Facultatea Științe Sociale și ale Educației, au vizitat astăzi Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Colegiul Tehnic „Ioan Holban” din Iași.

La UPA studenții au luat parte și la atelierul de vorbit în public „Transformă-ți emoțiile în expresivitate”, eveniment organizat de Clubul Studenților Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială.

Coordonatorii evenimentului au fost studenții Ana Maria Calancia, Victoria Cernat și Florina Hariga, sub îndrumarea doamnei formator Lect. Univ. dr. Narcisa-Geanina Caranfil.  În cadrul evenimentului studenții au avut ocazia să lucreze direct, prin exerciții practice, la transformarea emoțiilor în aliați ai comunicării, au fost instruiți de un specialist pentru a învăța cum să transforme emoțiile de moment în expresivitate și încredere.

„Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași a organizat și desfășurat o serie de activități, în cadrul unui program de mobilitate academică, dedicat studenților de la Universiatea Liberă Internațională din Moldova, Chișinău, specializarea Asistență Socială, având ca scop promovarea diversității culturale și schimbul de cunoștințe între cele două instituții de învățământ superior. În cadrul acestui eveniment, studenții au avut ocazia să se integreze în comunitatea noastră academică, să participe la întâlniri cu studenții programul de Asistență Socială, cu cadrele didactice, Lector univ. dr.  Ana Maria Lăzărescu, Lector univ. dr.  Adina Șandru, Lector univ. dr. Oana Bădărău, care au prezentat modalitatea de desfășurare a activităților didactice și de practică, precum și activitățile extracurriculare, facilitând astfel o experiență educațională completă și interculturală”, a declarat Conf. univ. dr. Cristina Maria Stoica, decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială.   

„Transformarea emoțiilor în aliați ai comunicării poate face o mare diferență în calitatea relațiilor interpersonale și în felul în care mesajele noastre sunt recepționate de ceilalți. Emoțiile au un impact profund asupra modului în care comunicăm, așa că înțelegerea și gestionarea lor eficientă nu poate ajuta să transmită mesaje mai clare și mai autentice”, le-a transmis tinerilor Lect. Univ. dr. Narcisa-Geanina Caranfil.

La Colegiul Tehnic „Ioan Holban” din Iași grupul de studenți de la USLIM au fost întâmpinați de doamna Psihopedagog Gabriela Vrabie, care le-a prezentat activitățile din școală, iar tinerii au avut posibilitatea să interacționeze cu asistentul socială și copiii cu dizabilități.