45 de tineri, beneficiari ai Taberei de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”, s-au întâlnit, astăzi, cu conducerea Universității „Petre Andrei” din Iași, respectiv Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rector, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consilului de Administrație, cât și decanii facultăților.
Conducerea UPA le-a prezentat, celor 45 de tineri de origine română din Ucraina, Republica Moldova și România, istoricul singurei instituții de învățământ superior privat din Regiunea de Nord-Est a țării.

Ajunsă la a XXII-a ediţie, Tabăra de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi” reprezintă pentru Asociaţiunea ASTRA, pentru susţinătorii programului şi mai ales pentru participanţi, un prilej de mare emoţie. Cu această ocazie, copiii şi tinerii români din teritoriile aflate în prezent în afara graniţelor României, cât şi cei care se găsesc în diferitele comunităţi româneşti, se bucură de activităţile iniţiate şi organizate de despărţămintele ASTREI din România şi de organizatorii din localităţile-gazdă.