Absolvenții de la specializarea psihologie, din cadrul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, și-au luat rămas bun de la cei trei ani de studenție. Studenții promoției 2020-2023, Generația Invincibilii”, au avut parte de ultimul curs alături de cei care i-au format pentru a deveni psihologi.
La cursul festiv au participat conducerea universității, cadrele didactice și părinții studenților.
Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, le-a urat mult succes în carieră absolvenților. „Specializare psihologie este un program transgenerațional, unii dintre voi sunteți aici cu părinții, iar o parte cu copiii. Sunteți generația care ați început în pandemie. Vreau să vă spun că terminați studiile de licență într-o perioadă în care se vorbește foarte mult despre inteligența artificială și vă puteți întreba ce mai avem noi de spus dacă vine peste noi. Un calculator, un robot, nu poate înlocui omul. Diferența dintre un computer și un om este că primul nu are scop, iar omul are sentimente. Să nu vă simțiți, niciodată, în pericol de această avalanșă, a inteligenței artificiale. Să nu uitați că niciodată nu vă veți pierde statutul de membri ai comunității Petre Andrei din Iași. După ce finalizați cu examenul de licență rămâneți în comunitatea ALUMNI, a absolvenților de la UPA”.
Prof. univ. dr. Cristina Maria Stoica, Decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, le-a transmis viitorilor psihologi profesia pe care și-au ales-o este una de suflet.
„Sper să deveniți nu orice fel de lideri, ci niște lideri transformaționali, care din valorile pe care le-ați dobândit în cadrul universității noastre să deveniți acei oameni care aveți impact asupra comunității în care veți merge și să arătați lumii că Universitatea „Petre Andrei” din Iași generează valori profesionale. Vă doresc foarte mult succes!”
Cursul festiv a fost suținut de Lect. Univ. dr. Lavinia Pruteanu, Prodecanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială. „Faptul că mi-ați propus să țin acest curs festiv reprezintă și onoare și o provocare pentru mine. M-am tot gândit ce să vă zic, în acest moment, astfel încât să fie și inteligent, să vă folosească în viața de psiholog și să nu fie „boring”. Aș zice plictisitor, dar aș părea de modă veche. Inteligența atificială stă la pândă și ne disciplinează imediat. Totuși, noi suntem psihologi și ne-am format, v-ați format cu ajutorul inteligenței naturale”.
Cu toții au promis că se vor reîntâlni în 2033!