Acord de colaborare încheiat între facultățile de psihologie de la UPA și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi

poza-05_workshop-si-masa-rotundaÎn data de 2 noiembrie 2016, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi, reprezentată prin Dl. Decan, Conf. univ. dr. Viorel ROBU şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, reprezentată prin D-na Decan, Conf. univ. dr. Lora CIOBANU au încheiat un acord de colaborare bilaterală, pentru o perioadă de cinci ani. Scopul acordului constă în proiectarea şi realizarea activităţilor necesare pentru derularea schimbului de studenţi şi masteranzi, personal didactic şi de cercetare, precum şi pentru implementarea proiectelor academice (cercetare aplicată în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor educaţiei, manifestări ştiinţifice, conferinţe, cursuri şi seminarii de formare academică, training-uri şi work-shop-uri pentru completarea formării profesionale a celor implicați în actul didactic şi a proiectelor de intervenţie şi/sau dezvoltare comunitară. La eveniment, a participat şi D-na Lector univ. dr. Lavinia-Maria Pruteanu, în calitate de Director al Centrului de Consiliere Educaţională şi Formare Creativă “Ion Holban” din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi.

poza-04_workshop-si-masa-rotundaCadrele didactice de la UPA, prezente în Republica Moldova, Conf. univ. dr. Viorel ROBU, Lector univ. dr. Lavinia-Maria Pruteanu şi Asistent univ. dr. Magda TUFEANU au susţinut workshop-ul cu tema “Conceptualizarea şi evaluarea competenţelor socio-emoţionale la adolescenţi”. Workshop-ul a fost proiectat în cadrul activităţilor desfăşurate de Centrul de Consiliere Educaţională şi Formare Creativă “Ion Holban” şi organizat în parteneriat cu specialiştii de la Catedra de Psihologie, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova. De asemenea, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi a fost instituţie parteneră în organizarea şi desfăşurarea mesei rotunde cu tema “Dimensiuni ale funcţionalităţii familiei în Republica Moldova” organizată de echipa proiectului de cercetare ştiinţifică cu tema “Cercetarea funcţionalităţii familiilor din Republica Moldova şi elaborarea mecanismelor de reajustare psiho-socială a acestora în contextul integrării europene”.

poza-01_semnarea-acorduluiProiectul (susţinut financiar de Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova) este în curs de desfăşurare şi a fost câştigat de Catedra de Psihologie a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Coordonatorul proiectului este Conf. univ. dr. Silvia BRICEAG, şefa Catedrei de Psihologie şi unul dintre principalii organizatori a evenimentelor care au avut loc în data de 2 noiembrie a.c.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.