IMG 0039

Adulții au avut interzis la întâlnirea tinerilor cu psihologul Anatol Basarab, de la UPA

IMG 0039„Viața ne trăiește, vă spun asta din start”, le-a transmis psihologul Anatol Basarab tinerilor veniți în Aula Magna a Universității ”Petre Andrei” din Iași pentru a asista la conferința ”Viața care ne trăiește”. 

Anatol Basarab le-a explicat încă de la începutul evenimentului de ce conferința sa se adresează strict celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani. ”Informația se referă strict la voi și v-o  pot spune doar eu, iar eu nu sunt mama voastră sau tătal vostru. Sunt multe lucruri pe care nici părinții voștri nu vi le pot spune. Sunt multe întrebări pe care voi le adresați, iar ei nu au un răspuns. Nici părinții, nici școala, nici facultatea nu vă pot ajuta în unele cazuri pentru că nu s-au documentat îndeajuns”

IMG 0034

Psihologul le-a mai vorbit tinerilor și despre omul pe care societatea de astăzi îl pregătește. 

”Cum am ajuns noi, astăzi, într-o societate în care oamenii nu mai știu lucrurile elementare despre viață, despre soție, despre soț, despre copii? Astăzi noi nu putem trăi pentru că nu știm să mâncăm. Avem nevoie de un nutriționist care să spună cât, cum, când să mâncăm”, a mai completat Anatol Basarab

   Mai mult, acesta consideră că omul a ajuns astăzi să fie doar un simplu ”produs al societății”. ”Totuși, spre deosebire de trecut, când societatea pregătea oameni de calitate, astăzi situația este mult mai proastă. Cum am ajuns să producem omuleți de o calitate atât de proastă? Cine e de vină? Asta e problemă, că nu avem pe cine întreba și să ne ofere un răspuns la această întrebare”

Nici în ceea ce privește evoluția omului, psihologul Anatol Basarab, nu i-a menajat pe tinerii veniți să își găsească răspunsurile la propriile întrebări.”Mi-am dat seama că omul a ajuns într-o situația în care nimeni, în afară de el însuși, nu îl poate ajuta. Lumea se va complica dar noi, ca ființe, preferăm să rămânem la fel ca înainte. Vom învăța să utilizăm aparatura precum roboții”

IMG 0049

Anatol Basarab le-a mai vorbit tinerilor și despre profesia sa, cea de psiholog, amintind că, pentru a putea profesa și în țara noastră a trebuit să mai facă o facultate care să fie recunoscută aici. 

”De ce merg oamenii la psiholog? Îi frământă ceva în interior, au o problemă și nu găsesc soluția și au nevoie de ajutor. Eu lucrez de foarte mult timp ca psiholog. Studiez psihologia din pasiune și îmi bag nasul și acolo unde nu  ar trebui. Funcția psihologului nu este de a da sfaturi, ci de a te face pe tine să vezi propria ta soluție. Oamenii de astăzi se ghidează doar după rețete”, a conchis psihologul. Mai mult, acesta le-a dat și un sfat tinerilor. ”Întrebați-vă mereu când vreți să faceți un anumit lucru următoarele aspecte: ce fac eu acum? De ce fac asta? Cum fac asta? De ce îmi trebuie asta? Unde vreau să ajung? Ce o să se întâmple cu mine când voi ajunge acolo?

         Anatol Basarab a concluzionat întalnirea din Aula Magna, spunând că ”scopul său a fost acela de mișca ceva în voi și să începeți să vedeți viziuni noi asupra vieții. Să trezesc în voi un instinct de supraviețuite atlfel decât până acum, un instinct către cunoaștere. Dacă voi tinertii nu veți începe să modificați actuala realitate, să vă dezvoltați propria voastră individualitate, țara asta nu va ajunge nicăieri”

IMG 0135

La final, patru dintre cei prezenți în Aula Magna au fost premiați cu o tabletă, un aparat de fotografiat, un stick de memorie și o invitație la următoarea conferință susținută de Anatol Basarab.

***

Cine este Anatol Basarab?

afis conferinta Anatol Basarab

Anatol Basarab este un renumit psiholog și un înfocat pasionat al numerologiei cu studii aprofundate în parapsihologie. Născut în Republica Moldova a fost de mic pasionat de știința numerologiei începându-și studiul de la vârsta de 12 ani, în prezent fiind renumit pentru prezicerile dobândite pe calea analizelor numerologice. Fiind pasionat de științele spirituale a studiat Medicina Populară la Academia Secenov din Moscova obținând diplome de calificare în diferite domenii cum ar fi: cristaloterapia, fitoterapia, cromoterapia și meloterapia.

 

IMG 0141 IMG 0064
IMG 0149 IMG 0060 
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.