afis 28 februarie HC resize refacut

Ambasadorul Republicii Argentina în România, Claudio Pérez Paladino, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UPA din Iași

afis 28 februarie HC resize refacutUniversitatea ”Petre Andrei” din Iași vă invită vineri, 28 februarie, de la ora 12.00, în Aula Magna, la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale,  Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Argentina în România și Republica Moldova.

Laudatio va fi realizat de către Prof.univ.dr. Gheorghe Lencan-Stoica, de la Universitatea București.

 

***

Domnul Claudio Pérez PALADINO s-a născut în Buenos Aires, la data de 24 decembrie 1957. Licențiat în Științe Politice, din anul 1980, cu specializarea Relații Internaționale, al Universității Catolice din Argentina, domnul Paladino și-a susținut, pe 15 decembrie 1997,  doctoratul cu teza “Mişcările islamice sunt un fenomen politic mai mult decât religios” la  Facultatea de Drept și Ştiinţe Politice din cadrul aceleiași universități, urmând apoi o carieră de peste 30 de ani în diplomație.

Pe 6 martie 2009 a fost numit Ambasador al Republicii Argentina în România (prin decretul nr. 157), implicându-se activ în dezvoltarea relațiilor bilaterale atât în mediul economico-politic, cât și în cel cultural-universitar. Astfel, în mai 2013, domnia sa a participat la evenimentul prilejuit cu ocazia aniversării celor 15 ani de la înființarea specializării Științe Politice la Universitatea Petre Andrei” din Iași, sprijinind inițiativa Grupului Român de Solidaritate cu Insulele Malvine, promovând lansarea de carte ”Elemente Istorico-Juridice pentru înțelegerea chestiunii Insulelor Malvine”, volum unic în România.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.