Campania umanitară „Împreună pentru Paște”, ajunsă la ediția a XVII -a,  este acțiunea umanitară prin care, în perioasa Sărbătorilor de Paște, Asociația GRADECO Iași, Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, S.C. Est Autoagroserv SRL Iași și Asociația Culturală MIR, au dorit să aducă o rază de lumină și speranță în casele și inimile copiilor care provin din familii defavorizate.

Astfel, în perioada 14 – 25 aprilie 2021, s-a desfășurat o colectă de produse pentru copiii din centrele de zi și adulți, aflate în dificultate, în centre arondare comunei Ciurea, din județul Iași: Centrul Sf. Nicolae cu 25 de beneficiari, 15 frați și 16 familii; Centrul Sf. Stelian, cu 25 de beneficiari, 11 frați și 19 familii; Centrul Dumbrava Minunată, 15 beneficiari, 17 frați, 10 familii; Centrul Scufița Roșie, 15 beneficiari, 7 frați, 13 familii.  Din contribuțiile donate s-au achiziționat produse alimentare și rechizite. Cei 80 de benfeciari au primit, din partea generoșilor donatori, dulciuri specifice de Paște (cozonac, brioșe), hainuțe și încălțăminte pentru copii și adulți și multe, multe jucării.

„A devenit o tradiție să îi ajutăm, în preajma sărbătorilor, pe cei mai puțin dăruiți dintre noi. Ne dorim ca spiritul sărbătorilor pascale, care ne reamintesc că trebuie să fim generoși, să aducă lumina Învierii în sufletele semenilor noștri, prin gestul creștinesc de a dărui din suflet, a mărturisit”, Lector univ.dr. Cătălin Paul Popescu, coordonatorul campaniei și administrator Asociația GRADECO Iași.

„Când donăm, ne simțim mai buni, deoarece prin gestul nostru, aducem un zâmbet pe fața unui copil sau adult, care se confruntă cu lipsuri. Sărbătorile de Paști reprezintă o bună ocazie de a aduce bucurie și lumină semenilor noștri. Oricare lucru care pare a fi neînsemnat, dobândește o semnificație deosebită, atunci când este dăruit din suflet. Fără voluntari, studenți ai Universității Petre Andrei din Iași, acțiunea noastră caritabilă, ar fi fost mai greu de înfăptuit ! Mulțumim viitorilor asistenți sociali și psihologi, formați în cadrul Facultății noastre: Știrbu Avornicesei Claudia, Daria Constantin, Roxana Milea, Vrabie Mihail, Jurcan Ana Maria, Daniela Plugariu și coordonatoarei voluntarilor, dna Oana Păduraru, un adevărat lider și un viitor asistent social profesionist!”, a declarat Prof. univ. dr. Cristina Maria Stoica, coordonator al campaniei și decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială.

 Dintre companiile care s-a alăturat cu donații amintim Compania Dopo Poco, care a dăruit pentru cei 50 de copii din Centrul de Servicii Sociale Galata, pizza și produse de patiserie, cofetăria „Caramel”, din comuna Ciurea, a dăruit brioșe pentru toți cei 80 de beneficiari ai campaniei.