Comunitatea academică a Universității „Petre Andrei” din Iași este onorată să vă invite la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Prof.univ.dr. Marius Turda, directorul Centrului de Studii Umanisto-Medicale al Universității Oxford Brookes din Marea Britanie.

Ceremonia va avea loc joi, 23 martie 2023, începând cu ora 12.00, în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași.

Profesorul Marius Turda este un specialist recunoscut la nivel internațional pentru studiile publicate în domeniul istoriei eugeniei și rasismului și, din această perspectivă, este invitatul special al Parlamentului României în ședința plenară din data de 22 martie 2023, în cadrul căreia se va desfășura procesul simbolic al eugeniei naziste (al lui Ernst Ruedin, în particular) și al celei românești din perioada interbelică.

Totodată, Profesorul Turda s-a implicat activ în aplicarea Strategiei Naționale a Guvernului României pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei și discursului instigator la ură, prin susținerea unor conferințe și organizarea unor expoziții de profil.

Vă așteptăm cu drag!