Conf.univ.dr Ancuța Tompea, Președintele Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași, a participat, joi 29 septembrie 2020, la conferința „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale”, organizată, la Iași, de Ministerul Muncii si Protecției Sociale

Evenimentul a vizat consultarea publică a pachetului de proceduri, metodologii și instrumente de lucru, adresat profesioniștilor din echipa integrată pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale și unităților județene de supervizare și support.
„Am subliniat rolul învățământului superior universitar în formarea asistenților sociali, ca specialiști implicați în combaterea sărăciei și excluziunii sociale. Faptul că în cadrul planurilor de învățământ se desfășoară activitățile de practică, ajută viitorii absolvenți să facă față problemelor de pe piața muncii. Participarea asistenților sociali și a reprezentanților unităților administrative teritoriale în cadrul conferinței a contribuit la menționarea problemelor specifice fiecărei comunități, dar mai ales a măsurilor care se pot aplica”, a declarat Conf. univ.dr. Anca Tompea.
Proiectul este implementat în parteneriat cu Ministerele Educației și Cercetării și Sănătății, acest parteneriat punând bazele unei abordări care va crește accesul persoanei vulnerabile la servicii, precum și impactul serviciilor furnizate, dar mai ales șansele de depășire a vulnerabilităților multiple ale persoanelor marginalizate.