conferinta 17 FEBRUARIE -REVOLTELE STUDENTESTI VAR FINALA resize

Dezbatere: Revolta studenților de la Iași din 1987

conferinta 17 FEBRUARIE -REVOLTELE STUDENTESTI VAR FINALA resizeLa Universitatea ”Petre Andrei” din Iași continuă derularea proiectului anual ”După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est” –  organizat de Facultatea de Științe Politice a UPA, Institutul de Studiere a Ideologiilor (ISI) și Revista Polis, cu o dezbatere incendiară despre ”Revolta studenților de la Iași din 1987”. A fost prima revoltă studențească din perioada Ceaușistă care, deși aclama mesaje și revendicări cu caracter social, a însemnat și o puternică revoltă spontană, chiar dacă fără lideri formali, față de vitregiile regimului comunist.

 

Vor întreține dezbaterea, făcând apel la memoria evenimentelor, participanți la acestea, precum Silviu Alupei (student în acea perioadă), Prof. univ.dr. Ioan Agrigoroae (pe atunci Decan al Facultății de Istorie și Filosofie), Conf.univ.dr. Daniel Condurache (pe atunci cadru universitar, coordonator al presei studențești ieșene), Dumitru Buzatu (pe atunci student, acum Președinte al Consiliului Județean Vaslui) și Conf.univ.dr. Leonte Ivanov (pe atunci student, acum cadru didactic universitar la Facultatea de Litere a universității „Al. I. Cuza” Iași) Dezbaterea va fi moderată de Prof.univ.dr. Doru Tompea – fostul lider al studenților din centrul universitar din Iași.

 

În cadrul manifestării vor avea loc proiecții din arhiva TVR, din presa studențească a vremii și alte mărturii despre acest eveniment inedit care a premers revoluția din 1989.

Dezbaterea va avea loc luni, 17 februarie 2014, de la ora 1200, în Aula Magna a Universității ”Petre Andrei” din Iași. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.