Timp de trei zile Universitatea Petre Andrei din Iasi a gazduit editia a doua a Conferintei Nationale cu Participare Internationala – Comunicare si Invatare Academica. Evenimentul a fost organizat de Asociatia PRODESTINE si Asociatia Primus in parteneriat cu Universitatea Petre Andrei din IasiUniversitatea de Stat din Republica MoldovaUniversita Pontificia Salesiana din Roma, Italia si Asociatia TopFormalis din Oradea, in perioada 28-30 aprilie 2023.

Deschiderea conferintei a avut loc vineri, 28 aprilie 2023, in Aula Magna a Universitatii Petre Andrei din Iasi, in prezenta conducerii UPA si a cadrelor universitare de la Universita Pontificia Salesiana din Roma, Italia, respectiv Prof. univ. dr. Raffaele Mastromarino, Prof. univ. dr. Carla de Nito, Prof. univ. dr. Zbigniew Formella, Psiholog Mihaela Barticel.
Programul evenimentul a inclus lansarea cartii Părinții și copiii cresc împreună, de Prof. univ. dr. Raffaele Mastromarino, vernisajul expozitiei de pictura MI ArtConcept, semnata de Lect. Univ.dr. Marta Vicol si recital de muzica populara sustinut de Mihaela Apostol, Student Drept și DPPD, Anul I.

 Au urmat doua zile de workshopuri si mese rotunde.

Organizatorii si moderatorii conferintei sunt Lect. Univ. dr. Marta Vicol si Lect. Univ. dr. Mihai Roca.