Europarlamentarul Cristian Bușoi s-a întâlnit cu reprezentanții și studenții de la UPA

intalnire_Busoi_studenti_UPA_foto_3Conducerea Universității „Petre Andrei” din Iași, cadrele didactice și studenții au avut o întâlnire, în această după-amiază, cu europarlamentarul Cristian Bușoi. Timp de oră s-a discutat despre rolul și modul de funcționare al Parlamentului European, fenomenul migrației, având la bază și ultima carte coordonată de Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, „Marșul asupra Europei. Noile dimensiuni ale migrației”, despre posibilitatea ca România să negocieze mai dur în unele situații cu cei de la Bruxelles, dar și despre accesare fondurilor europene.

intalnire_Busoi_studenti_UPA_foto_2„Sunt foarte onorat să mă aflu la dumneavoastră în universitate. Mi-am dorit să mă întâlnesc, în scurta mea vizită în Iași, cu studenți, cadre didactice pentru a vedea în ce măsură putem găsi căi de colaborare viitoare și în ce măsură ceea ce se întâmplă la Bruxelles, în Parlamentul European are rezonanță mai ales în generația tânără”, a declarat europarlamentul Cristian Bușoi.

intalnire_Busoi_studenti_UPA_foto_4Prof.univ.dr. Sorin Bocancea a mărturisit faptul că pentru studenții de la UPA nu este pentru prima oară când au avut posibilitatea să interacționeze cu persoane din poziții cheie în structurile de conducere națională sau europeană. „UPA din Iași își continuă proiectele practice pentru studenții noștri pentru că, așa cum știți, noi am mai avut colaborări cu parlamentari de la toate partidele importante, am avut excursie la Parlamentul și Președinția României. Proiectul a fost susținut de către trei deputați de Iași, fiecare de la câte un partid. Astăzi avem bucuria să îl avem printre noi pe Domnul Cristian Bușoi și sperăm să lase urme și să mai vină și alți europarlamentari după dumnealui”, a precizat Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA.

intalnire_Busoi_studenti_UPA_foto_1La rândul său, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație, a salutat prezența europarlamentului Cristian Bușoi la UPA.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.