Serile Filmului Românesc (SFR), festival ajuns la cea de a XII-a ediție, și Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA) vă invită joi, 12 august 2021, de la ora 13.00, la o conferință de presă, în Sala Senat a Universității, din sediul de pe str. Bălușescu nr. 2, în prezența Excelenței Sale Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, a regizorului Ion Caramitru și a criticului de film Irina-Margareta Nistor. La conferință vor participa Rectorul UPAProf. univ. dr. Sorin Bocancea, și Președintele Consiliului de Administrație al UPA, Prof. univ. dr. Doru Tompea, iar moderator va fi Andrei Giurgia, Directorul SFR.

Prima vizită a Ambasadorului Irlandei în România va fi marcată, în cadrul celei de a XII-a ediții a SFR, prin proiecția filmului Adam & Paul (Regizor: Lenny Abrahamson), care va avea loc joi, 12 august 2021, de la ora 19.00, pe marele ecran de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Serile Filmului Românesc va aduce la Iaşi, în perioada 11-15 august, o serie de filme româneşti de colecţie, cele mai noi apariţii cinematografice româneşti şi numeroşi actori, regizori şi scenarişti români care vor răspunde la întrebările publicului după proiecţii. Ediţia din acest an, dedicată actorului Ion Caramitru, va aduce o serie de producţii care îl au personaj principal pe acesta.

Vă așteptăm!