MG 7117-res resize

Mircea Geoană la UPA din Iași

 MG 7117-res resizeÎn contextul vizitei pe care a realizat-o astăzi la Iași, senatorul Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice şi Diplomaţie Publică, a avut printre principalele obiective de pe agendă o întâlnire cu staff-ul Universității „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași).

 

În cadrul întrevederii la care, din partea UPA din Iași, au participat rectorul instituției, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Senatului universitar,  Prof.univ.dr. Daniel Șandru și Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, senatorul Mircea Geoană a prezentat proiectele pe care intenționează să le dezvolte  în zona Moldovei, mizând pe participarea și susținerea unor operatori privați – bănci, companii, agenți economici, ONG-uri, universități – astfel încât să se contureze un nou concept al evoluției economice.

 

 MG 7118res resize“În Moldova avem de a face cu resurse uriașe și cu un potențial de creștere pe măsura. Există multe companii Occidentale care vor să investeasca în această zonă, însă ele trebuie atrase, iar această misiune le revine comunităților locale”, a specificat Mircea Geoană.

La rândul său Prof.univ.dr. Doru Tompea a susținut că “în condițiile avariei la care este supus sistemul național de învățământ, universitățile, mai cu seamă cele private, trebuie să se orienteze spre accesarea proiectelor cu finanțare europeană în interesul comunității”.

La finalul intâlnirii reprezentanții UPA din Iași i-au oferit senatorului Mircea Geoană cele mai noi produse editoriale ale specialiștilor universității, pe teme precum reformarea Constituției României, mass-media și politica în România postocomunistă și teoria ideologiilor.

Întrevederea s-a încheiat cu promisiunea senatorului Mircea Geoană de a reveni la Iași în câteva săptămâni,  pentru a configura un parteneriat în sensul demarării proiectelor amintite, în care UPA din Iași va fi un pilon important

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.