Conf. univ. dr Anca Tompea, Președintele Senatului Universitatii Petre Andrei din Iasi (UPA din Iași), a participat joi, 12 octombrie 2023, la Gala Oamenilor de Afaceri, eveniment organizat de Patronatele IMM-urilor din județul Suceava, prin implicarea directă a doamnei Președintă Liliana Agheorghicesei.

Au fost puse în evidență rezultatele economice și profesionale ale antreprenorilor suceveni, precum și din țară, pentru recunoșterea eforturilor susținute de către acestia, provocatoare și deloc ușoare, în contextul neprietenos al situației economice din România. În acest sens, au fost premiate companiile de top din județul Suceava și firmele sucevene care au aniversat, în acest an, 30 de ani de activitate economică. În egală măsură, au fost premiați și tineri antreprenori și reprezentanți ai societății civile, din țară și diaspora. Toate acestea nu ar fi fost posibile făra ca învățământul, în special universitar, nu ar fi creat profile de antreprenori, parte din susținerea financară fiind cu sprijinul fondurilor europene. Universitatea „Petre Andrei” din Iași sustine în mod concret antreprenoriatul studențesc, înca din timpul studiilor de licență și masterate, prin asigurarea de cursuri practice și mai ales mentorat. Aceasta este una din misiunile învățământului academic”, a declarat Anca Tompea, în cadrul galei.

La eveniment au fost prezenti Florin Jianu, președintele Confederatiei Consiliului Național al IMM-urilor din România; CNIPMMR; reprezentante ale patronatelor pentru antreprenoriat feminin, asociații profesionale din întreaga țară, antreprenori suceveni, dar și din țară, alături de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și centrale, organizații de la nivel local, național și internațional, parteneri și colaboratori ai patronatelor IMM-urilor din județul Suceava.

tru a adăuga propriul text