Prezenți la Iași, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Consiliului Concurenței, conducerea instituției, reprezentată de Dl. Otilian NEAGOE – vicepreşedinte, Dl. László GYERKÓ – consilier de concurenţă, Dl. Dan IONESCU – consilier de concurenţă, Dl. Dragoş VASILE – consilier de concurenţă, Dl. Cosmin BELACURENCU – consilier de concurenţă si Dna. Daniela BĂDILĂ – director general, s-a întâlnit cu comunitatea academică de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași.
Domnul Otilian Neagoe, vicepreședintele Consiliuliu Concurenței, a precizat faptul că era nevoie de organizarea, la nivel național, a unei caravane a concurenței. „Prezența noastră în mediul universitar are o explicație pentru că pornim de la ideea că o instituție este mai puternică dacă are câți mai mulți adepți. Avem nevoie de adepți de calitate și acest lucru îl căutăm în mediul academic. Desigur, este nevoie să suplinim liupsa de inovație din societatea românească prin dialogul cu mediul universitar”.
Mai mult, Otilian Neagoe a adăugat că în urma acestor vizite se dorește încheierea unor parteneriate cu universitățile din țară prin intermediul cărora să li se ofere studenților șansa de colabora cu Consiliul Concurenței. „E nevoie de inteligență proaspătă pe care o găsim în mediul universitar”, a mai motivat vicepreședintele.
Din partea Universității „Petre Andrei” din Iași au participat Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rector, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație, prorectorii, decanii facultăților și studenți. Conducerea insituției au prezentat principalele aspecte legate de concurența neloială dintre învățământul universitar de stat și cel privat.
„Reprezentați o instituție la care ne-am gândit foarte mult în ultimii ani, dar la care nu am reușit niciodată să ajungem. Iată că, astăzi, suntem onorați de vizita dumneavoastră la UPA”, a mărturisit Prof.univ.dr. Sorin Bocancea.
Prof.univ.dr. Doru Tompea a menționat practici care încalcă procedurile și regulile pieței concurențiale în mediul academic, subliniind că odată cu liberalizarea acestei piețe în anul 2002 trebuie să fie respectate standardele de calitate în forma de proprietate.
În final, s-a stabilit realizarea unui document care să conțină toate aspectele discutate și care să fie înaintat conducerii Consiliului de Concurență. În acest context, Doamna Daniela Bădilă, directorul general, a precizat că la nivelul Consiliului Concurenței au ajuns sesizări privind încălcarea legilor pieței concurențiale și din mediul sanitar.