Senatul UPA se implică în combaterea șomajului în rândul tinerilor

foto-comunicat-1Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost prezentă, la sfârșitul săptămânii trecute, la Forumul „Youth unemployment: challenges and potential solutions”, organizat la Iași în perioada 22 – 25 septembrie 2016.
img_0727Din partea instituției a participat Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului Universității Petre Andrei din Iași, care  a abordat problematica Rolului partenerilor sociali în îmbunătățirea situației tinerilor pe piața forței de muncă.  „Absolvenții au nevoie de dobândirea de competențe în perioada studiilor universitare, licență și master, care să le asigure o integrare rapidă pe piața muncii, dar mai ales în domeniul pentru care s-au pregătit. În acest sens, avem datoria să corelăm tot ceea ce se cere de către angajatori pentru ca aceștia din urmă să fie mai deschiși la categoria celor fără experiență, dar cu un potențial care să fie benefic de ambele părți. De aceea, cred în parteneriatele dintre universități și mediul de afaceri, prin stagii de practică extinse și de calitate, prin implicarea reală a unor potențiali angajatori” a precizat Anca Tompea în cadrul prelegerii susținute.
foto-ifes-1Tema principală a Forumului a fost Șomajul în rândul tinerilor. Provocări și soluții cu participare din Italia, Spania, Lituania, Republica Moldova, Bulgaria, Estonia, Germania, Austria. Forumul Social Român este un proiect al Institutului de Formare Economică și Socială, IFES, din Cluj Napoca și  The European Centre for Workers Questions-EZA. Au fost prezenți atât studenți și cadre didactice din Iași și Cluj, precum și membrii de sindicat Cartel Alfa prin implicarea directă a domnului Bogdan Hossu, autorități și patronate, din statele sus menționate.

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.