afis-kreatikon-2014 resize

Simpozionul Național cu participare internațională KREATIKON a ajuns la a XI-a ediție

afis-kreatikon-2014 resizePsihologi din România și Republica Moldova, studenți, elevi, cadre didactice din învățământul superior și preuniversitar, profesori psihopedagogi, cu toții s-au întâlnit în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași în cadrul celei de-a XI-a ediții a Simpozionului național cu participare internațională – KREATIKON. CREATIVITATE – FORMARE – PERFORMANŢĂ.  

 

 MG 6380”Mă bucur să văd că suntem cu toții aici, în Aula Magna, la o nouă ediție a Simpozionului KREATIKON. Avem alături oameni care ne-au susținut mereu în demersurile și activitățile noastre, care au fost atât sufetește cât și material alături de noi”, a declarat în deschiderea simpozionului Prof.univ.dr. Mariana Caluschi.

 

Ediția din acest an a fost dedicată profesoare Stela Teodorescu, prima femeie profesor universitar în psihologie la Iaşi. ”Noi, în fiecare an omagiem câte o personalitate din domeniul psihologiei. Astăzi organizăm simpozionul nostru in memoriam Stela Teodorescu, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul universității noastre și unul dintre fondatorii acestei facultăți, alături de domnul Rector, Prof.univ.dr. Doru Tompea”, a declarat Prof.univ.dr. Mariana Caluschi, coordonator simpozion.

 MG 6385 resizeProf.univ.dr. Mariana Caluschi a continuat tradiția de a oferi, în cadrul festivității de deschidere a simpozionulu, medaliile Gold Ability unor personalitați din societate pentru abilitatea a transmite transgenerațional educația, cultura. În acest an Conf.univ.dr. Valentina Bodnariu, de la Universitatea din Tiraspol și Petru Frăsilă, directorul televiziunii Prima TV Iași și Tele Moldova au primit această distincție. A mai fost acordată și o medalie de excelență pentru întreaga activitate și logopedului Iolanda Mititiuc. MG 6389 resize

La festivitatea de deschiderea au participat Prof.univ.dr. Ion Mânzat, Prof.univ.dr. Dinorel Stănciulescu, Academician Constantin Romanescu și Ing. cercet. Florin Gheorghiță.

Simpozionul a fost structurat pe două direcţii:

 MG 6394 resize1. Simpozionul Kreatikon cu adresabilitate cadrelor didactice din învăţământul superior şi preuniversitar (preşcolar şi şcolar), psihologilor, profesorilor psihopedagogi, managerilor educaţionali, reprezentanţilor ONG şi studenţilor de la facultăţile de profil şi elevilor creativi – care au droit  să-şi aducă contribuţia în domeniul ştiinţific prin publicarea unor lucrări de specialitate sau implicare în activităţi practice în cadrul workshop-urilor;

2. Kreatikon Junior – concurs lansat pentru elevii creativi.

Simpozionul Național cu participare international KREATIKON a fost organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, Casa Corpului Didactic din Iaşi, Asociaţia Naţională a Psihologilor de Familie din România, Asociaţia Română de Psihologie Transpersonală şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chişinău, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Asociația Psihologilor Practicieni din Moldova –  Chişinău. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.