upa-dhalip 12bis

UPA din Iași a absorbit Universitatea ”Gheorghe Zane”

upa-dhalip 12bisÎn cursul zilei de ieri, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași, și Prof.univ.dr. Petre Mâlcomete, Rectorul Universității Gheorghe Zane și Președintele fundației cu același nume au semnat convenția de fuziune prin absorție a Universității Gh. Zane, în calitate de universitate absorbită de către UPA din Iași.

 

Universitatea Petre Andrei din Iași este persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, parte a sistemului național de învățământ care funcționează prin legea 408/2002 și are toate programele de licență și masterat acreditate și este cea mai mare instituție de învâțământ privat din regiunea Moldovei.

 

poza 2 Universitatea Gh. Zane funcționează din anul 1996 cu specializările Marketing – acreditată – și respectiv, Limba și Literatura Engleză, Limba și Literatura Franceză, Management, Administrație Publică, care au funcționat cu autorizație provizorii și care vor fi reevaluate de către Senatul UPA din Iași, care va decide oportunitatea păstrării lor.

Prin contractul de fuziune, Univeristatea Gh. Zane se dizolvă începând cu data de 10 septembrie 2013, iar Fundația Gheroghe Zane își transferă întreg patrimoniul către UPA din Iași.

Ca efect al acestei fuziuni, UPA din Iași preia și continuă activitatea de învățământ superior pentru specializarea Marketing (acreditată), precum și pentru specializările care au funcționat provizoriu, iar studenții vor fi preluați de UPA din Iași, până la data de 1 octombrie 2013. Cadrele didactice titulare, cu norma de bază a specializării acreditate vor fi preluate de UPA din Iași, iar profesorul Petre Mâlcomete și-a exprimat doleanța de a se retrage din activitatea didactică, punându-și la dispoziția UPA din Iași expertiza deosebită pe care o are cu titlul onorific.

De asemenea, toate activele care au aparținut Universității Gheorghe Zane vor intra în patrimoniul UPA în Iași, la fel ca și drepturile de proprietate intelectuală și industriale ale acesteia.

rect upa din iasi La data fuziunii, Universitatea Gherghe Zane nu are obligații bănești, materiale sau de altă natură către alte persoane, terțe sau juridice și nici obligații fiscale restante.

Este prima fuziune prin absorție din Iași făcută în baza Legii Educației Naționale și în baza Legii Consorțiilor și fuziunea conservă ceea ce este viabil din Universitatea Gheorghe Zane îmbogâțind oferta educațională a UPA din Iași”, a declarat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași.

 

rector gh zaneUPA din Iași era singura instituție de învățământ privat care putea prelua si continua dezvoltarea specializărilor noastre. Era nevoie și de un suflu nou la nivelul universității noastre. Am fost printre inițiatorii programului de marketing din România înainte de 1989. Am dorit ca acest program pe care îl avem la Universitatea Gheorghe Zane să nu moară. Sunt sigur că l-am dat pe mâini bune”, a completat  Prof.univ.dr. Petre Mâlcomete, Rectorul Universității Gheorghe Zane. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.