Prof.univ.dr. Cristina Maria Stoica, Decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială și studenții facultății au reprezentat, astăzi, Universitatea Petre Andrei din Iași, în calitate de partener, la lansarea proiectului ”SPICE” – Sigur, Puternic,  Informat, Conștient, Educat de prevenire a consumului de noi substanțe cu efecte psihoactive și a riscurilor asociate consumului acestora. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași – CPECA și are ca scop informarea, educarea și conștientizarea unui număr de 1000 de tineri, cu vârste cuprinse între 14-24 ani, din instituțiile de învățământ din județul Iași, cu privire la consecințele consumului de substanțe cu efecte psihoactive.
În acest sens, vor fi organizate 60 de activități de informare, în perioada februarie 2019 – iunie 2019, care vor viza informarea comunității locale referitor la activitățile și rezultatele proiectului.

Prof.univ.dr. Cristina Maria Stoica, Decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, a prezentat propunerile privind derularea acestui proiect, respectiv organizarea de conferințe, promovarea acestor activități în cadrul televiziunilor partenere ale instituției; implicarea cadrelor didactice la realizarea unei cercetări privind consumul de noi substanțe cu efecte psihoactive în rândul studenților din cadrul tuturor universităților din Iași.
Universitatea Petre Andrei din Iașiva găzdui, în perioada următoare,  două evenimente care vor avea drept scop informarea și conștientizarea studenților universității cu privire la noile substanțe cu efecte psihoactive. Studenții Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială sunt voluntari ai CPECA.