image001

UPA din Iași prezentă la sedința Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială a Județului Iași

image001Evenimentul a avut loc ieri, la Instituția Prefectului Județului Iași și au fost invitați consilierii județeni și locali pentru a fi inițiat un dialog în vederea cunoașterii și conlucrării viitoare pe planurile strategice de dezvoltare de la nivel local și județean.

Universitatea Petre Andrei din Iași a fost reprezentată la acest eveniment de Lect.univ.dr. Roxana Ateșoae, cadru didactic în cadrul Facultății de Asistență Socială și Sociologie.

 

Prefectul Romeo Olteanu a menționat faptul că această comisie, una dintre cele trei care funcționează în cadrul Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a Județului Iași, a fost foarte.

Președintele Comisiei ONG, Angela Achiței a prezentat comisia, care este formată în prezent din 33 de membri reprezentând organizații neguvernamentale din județul Iași. Comisia și-a asumat ca rol reprezentarea intereselor sectorului ONG în Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a județului, stimularea dialogului public – privat în planificarea stategică, elaborarea de politici publice și planuri de acțiune, creșterea gradului de reprezentare a sectorului neguvernamental în stabilirea politicilor locale și naționale în diferite domenii de interes, cu accent pe dezvoltarea socială și economică a comunității, dezvoltarea de oportunități de colaborare și asociere cu mediul de afaceri, universități și autorități locale, creșterea participării autorităților locale și centrale la susținerea programelor derulate de societatea civilă în județul Iași și coordonarea strategică multisectorială a programelor sociale, culturale, de mediu, tineret s.a..

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.