Conf.univ. dr Anca Tompea, Presedintele Senatului Academic, a participat, miercuri 20 iulie 2022, la intalnirea INFODAY EDF 2022, organizata de catre Directia Generala pentru Aparare si Spatiu, prin Fondul European de Aparare 2022.

Reprezentantii Directiei Generale pentru Aparare si Spatiu au prezentat oportunitatile de finantare EDF 2022, cu o alocare de aproximativ 924 mil euro, din care pentru proiectele din domeniul cercetare cca 361 mil euro si cca 562 mil euro pentru dezvoltare, aspecte de interes atat pentru institutiile publice, cat si pentru cele private, universitati, centre de cercetare. S-a propus participarea in consortii, impreuna cu inca doua state europene, astfel incat sa se faca un transfer de know how, benefic tuturor partilor.

Am exprimat interesul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi (UPA) de a se alatura consortiilor care se vor constitui, in domeniile de cercetare si de dezvoltare de interes comun. In Iasi exista un potential semnificativ al specialistilor, in domeniile pentru aparare si spatiu, precum si in cadrul UPA. Finantarea prin Fondul European de Aparare deschide perspective de mult asteptate. Actuala situatie de securitate impune dezvoltarea interesului unui sistem modern de aparare”, a declarat Conf.univ.dr Anca Tompea.