MG 1832 resize

UPA din Iași și CDS susțin persoanele cu dizabilități

 MG 1832 resizeUniversitatea „Petre Andrei” din Iași și Centrul de Dezvoltare Socială T&CO susțin ca parteneri Campania „Dăruiește! Schimbă un destin”. Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Comisiei de Cercetare din cadrul UPA, a reprezentat cele două instituții la conferința de presă care a marcat Ziua Internațională a Presoanelor cu Dizabilități, 3 decembrie,  și la împodobirea bradului de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

 MG 1801 resizeMai mult, Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost dată drept exemplu de către Aurora Vatamaniuc, Președintele Star of Hope Iași, cu privire la cazul Andreei Dăncinescu.
 MG 1806 resize„Comunitatea ieșeană ar trebuie să acorde mai multă importanță, începând cu autoritățile publice, în special societatea civilă, acestor categorii defavorizate. Nu ar trebui să fie tratați separați, ar trebui să promovăm educația inclusivă, să îi acceptăm așa cum sunt. Ei trebuie ajutați să se ajute singuri și în acest sens, exemplul concret este ce al Andreei Dăncinescu, care de anul trecut este studenta Universității „Petre Andrei” din Iași  și care beneficiază de facilitățile oferite, bursă de studiu care constă în scutirea taxei de școlarizare, transport gratuit, cât și prin condițiile de acces în instituție”  a declarat Conf. Univ.dr. Anca Tompea.
    MG 1773 resize  Universitatea „Petre Andrei” din Iași este o instituție accesibilizată, în care mă simt un om sprijinit, înțeles, și îmi asigură toate condițiile de care am nevoie pentru a mă putea dezvolta și îmi oferă posibilitatea pentru a putea avea o meserie pe viitor. Este foarte important ca toate instituțiile publice să aibă accesibilitate conform normelor, nu doar pe hârtie. Îmi doresc ca astăzi, împreună cu cei care suntem aici, să reușim să schinbăm mentalitatea societății, arătând că noi existăm, suntem prezenți și facem parte din această comunitate”, a mărturisit Andreea Dăncinescu.
Aurora Vatamaniuc a mărturisit că este foarte important pentru aceste persoane cu dizabilități să fie acceptate de către comunitatea locală, iar parlamentarii să se unească și asigure respectarea prevederilor Convenției Europene a Copiilor cu Dizabilități.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.