UPA din Iași sprijină campania „Arată că îți pasă”!

AT_autism_foto_2_resizeUniversitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași) se implică în susținerea copiilor și adulților care suferă de autism. Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA din Iași, a participat la conferința de lansare a evenimentelor organizate de către filiala locală a Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

AT_autism_foto_1_resizeComponenta educaționala are un rol decisiv, atât pentru dascălii care lucrează cu aceste categorii de copii, dar și pentru viitorii specialiști. De aceea, implicarea Universității „Petre Andrei din Iași” a fost și va fi activă ori de căte ori e nevoie, pentru ca incluziunea socială să se facă în mod real la nivelul comunităților”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA din Iași.

Seria de evenimente se va încheia pe astăzi, 2 aprilie odată cu „Aprinderea luminii albastre” la mai multe instituții din oraș, precedată de un moment demonstrativ de zumba şi de lansare a baloanelor albastre.

AT_resizeZiua Internațională de Conștientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Aceasta a fost desemnată de către Rezoluția „62/139 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.