Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului Universității Petre Andrei din Iași, a participat ieri, 14 iulie 2020, la conferința susținută online – Impactul COVID 19 asupra săracilor. De la răspunsul pe termen scurt la strategiile integrate anti sărăcie bazate pe drepturi eficiente – organizată de către European Anti-Poverty Network (EAPN, cel mai mare organizație europeană care luptă împotriva combaterii sărăciei.  Universitatea “Petre Andrei“ din Iași este membră EAPN România încă din anul 2012.

            Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta concluziile și recomandările studiului EAPN privind impactul COVID19 și răspunsurile politicilor cu privire la persoanele care suferă de sărăcie. În egală masură s-au făcut mențiuni asupra măsurilor pe termen scurt care să abordeze impactul imediat al COVID19, printr- o strategie integrată eficientă de combatere a sărăciei, bazată pe state foarte bine dezvoltate (venituri minime / protecție socială / servicii publice și esențiale) și  locuri de muncă de calitate.

Este de remarcat faptul că s-a realizat un schimb de informații concrete, cu implicarea factorilor de decizie la nivel european și părțile interesate, din partea fiecărui stat, cu analize și studii de caz, pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA.