poza generala

Academicianul, psihiatrul și scriitorul Augustin Buzura a conferențiat la UPA

poza generalaPrezent la Iași la a XVII-a ediției a Zilelor Revistei Convorbiri Literare, Academicianul și scriitorul Augustin Buzura a susținut o prelege în Aula Magna a Universității ”Petre Andrei” din Iași intitulată ”Ce ar mai fi de spus

 

Redactorul șef al Revistei Convorbiri Literare, Cassian Maria Spiridon a declarat ca a devenit o tradiție deja ca invitatul de onoare al ediției să fie prezent în aula universității ieșene pentru a conferenția în fața studenților și a ieșenilor.

Augustin Buzura.jpg resizeAcademicianul Augustin Buzura și-a început conferința printr-o mărturisire, aceea că și-a pierdut foile cu ceea ce dorea să vorbească chiar cu puțin timp înainte de eveniment. ”Sunt bucuros că sunt aici, întru-n oraș încărcat de istorie și cultură. Mi-am adus aminte intrând în clădire de un prieten care s-a lăsat de fumat în Ierusalim. Chiar în dimineața asta mi-am pierdut cuvântarea din computer. Însă, am găsit o ciornă și iată că am reușit să recuperez ceva”, a mărturisit academicianul.

În schimb, în ceea ce privește titlul conferinței ”Ce ar mai fi de spus…”, Augustin Buzura a declarat că această întrebare i-o datorează lui Aurel Socol. ”Am certitudinea că nu l-am întâlnit din întâmplare pe Aurel Socol. Sunt convins că în momentul potrivit, la timpul potrivit întâlnim oamenii potriviți. Încă îl mai aud pe Aurel Socol rostind întrebarea ”Ce ar mai fi de spus”, întrebare care mai mult sau mai puțin mi-ai schimbat viața. Această întrebare, de multe ori se referea la analiza unei lucrări sau alteia sau a unor momente din viața pe care le-am trăit”, a mai completat Academicianul Augustin Buzura.

Doru TompeaProf.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul Universității ”Petre Andrei” din Iași și-a manifestat bucuria și onoarea în numele comunității academice pentru prezența academicianului în Aula Magna. ”E o mare bucurie să găzduim atât această nouă ediție a Zilelor Revistei Convorbiri Literare, în parteneriat cu universitatea noastră, deschisă actului cultural de mai bine de patru ani încoace, dar și onoarea de a-l avea alături pe cel, ale cărui cărți le-am citit, de multe ori din cauza regimului de la acea vreme, pe sub mână”, a conchis rectorul universității ieșene.

În acest an, Galele Revistei Convorbiri Literare ce se desfășoară la Iași în perioada 25-27 aprilie au un specific aparte, datorită colaborării cu Filarmonica de Stat Moldova şi Teatrul Luceafărul. poza generala 2

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.