afis expozitia profesori si mereu studenti 2

UPA a inaugurat Galeria de Artă ”Amfiteatru”

afis expozitia profesori si mereu studenti 2Moment cultural de gală la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași și premieră in spațiul universitar românesc. Galeria de artă ”Amfiteatru” este un  proiect al universității ieșene   în colaborare cu Universitatea de Arte din Iași și cu publicațiile ”Top Bussines” și ”Piața de Artă”, prilejuiește o expoziție de excepție intitulată „Profesori şi mereu studenţi”

 

 

 

 

IMG 6324 resizeUniversitatea ”Petre Andrei” din Iași pune la dispoziția studenților și iubitorilor de artă posibilitatea de a se întâlni cu arta plastică semnificativă. Creatori ieșeni, dar și artiști stabiliți în toată țară, dar și din străinătate sunt invitați să își expună lucrările și creațiile în cadrul Galeriei Amfiteatru.

Constantin Dumitru, editorul general al publicației Top Bussines a salutat deschiderea Universității ”Petre Andrei” din Iași către un astfel de proiect și le-a povestit celor prezenți la vernisaj de unde a pornit scânteia unei astfel de galerii.

IMG 6333 resize”Iașiului i-a venit ideea unui astfel de proiect. Încă de pe vremea studenției mele ne-am pus problema cum să ne vindem țara la un preț corect și iată că am ajuns la un astfel de proiect de artă. Poate acest eveniment îi va trezi și pe alții și va deveni un exemplu demn de urmat”, a mărturisit Constantin Dumitru.

La rândul său, Prof.univ.dr. Constantin Tofan, de la Universitatea de Arte din Iași a declarat pentru el acest proiect este unul de suflet.

”Este un vis devenit realitate, care s-a împlinit după patru ani și sperăm să aibă o viața cât mai lungă. A, reușit să adun o serie de colegi, de înaltă ținută artistică în cadrul acestei expoziții și care reprezintă România cu succes peste hotare. Este o expoziție de suflet”, a completat Constantin Tofan.

Prof.univ.dr. Doru Tompea, rectorul Universității ”Petre Andrei” din Iași și gazda Galeriei Amfiteatru a declarat că proiectul Galele Amfiteatru reprezintă un dublu eveniment.

”În primul rând pentru că este unul unic la nivel național, iar în al doilea rând pentru că, cu această ocazie sunt vernisate operele pictorilor din Iași. Am răspuns cu drag propunerii prietenului meu Constantin Dumitru cât și colaborării cu Universitatea de Arte din Iași. Este un proiect unic la nivel național și generos în același timp, întrucât le permite artiștilor să vină și să își prezinte creațiile într-un spațiu universitar”, a mai completat rectorul UPA din Iași. IMG 6351 resize

La realizarea galeriei au contribuit publicaţiile Top Business şi Piaţa de Artă care îşi propun integrarea manifestărilor din Iaşi în seria de saloane „9 pour La Roumanie Magique” desfăşurate anual, din 2010  încoace, la Bruxelles în colaborare cu Galeria Arthis din capitala Uniunii Europene. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 mai.

IMG 6327 resize

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.