Colecția Colloquium, coordonată de Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului UPA, a intrat în finala Galei Naționale „Bun de Tipar”, categoria „cea mai bună colecție”

colloquimColecția Colloquium coordonată de Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și editată la Editura Adenium, a ajuns în finala Galei Naționale „Bun de Tipar”, ajunsă la cea de-a patra ediție. Juriul ediției din acest an a Galei Industriei de Carte din România, având ca președinte pe Mircea Vasilescu – eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, redactor-șef al săptămânalului ​​Dilema Veche a selectat finaliștii celei de a IV-a ediții.

daniel_sandru_resize„Împărtășesc acest rezultat remarcabil pentru o editură foarte tânără, dar și foarte dinamică, cu colegii mei din redacție, cu membrii Colegiului Științific , specialiști de renume în plan național și internațional și evident, cu autorii, colegi de-ai mei din întreaga țară. Am editat, în mai puțin de un an, 12 titluri, iar altele două sunt în pregătire pentru Salonul Bookfest din mai 2015. A fost o muncă susținută pe care o vom duce mai departe. Sunt onorat de nominalizare și aștept cu emoție rezultatul final”, a mărturisit Prof.univ.dr. Daniel Șandru.

Colecția COLLOQUIUM se conturează ca un proiect ale cărui obiective sunt să prezinte ORIGINAL, să provoace ESENȚIAL și să promoveze UNIVERSAL cultura social-politică din spațiul românesc. Cărțile din această colecție se adresează specialiștilor și studenților din această arie academică, precum și tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor subsumate demersurilor cu privire la politic și a mecanismelor ideologice și instituționale ce asigură funcționalitatea politicii. Totodată, colecția își propune deschideri epistemologice spre zonele teoretice și discursive aflate în conexiune cu spațiul politic, așa cum sunt sociologia, antropologia, relațiile internaționale și studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul și științele comunicării.

Colecția de științe sociale și politice a Editurii Adenium include următoarele serii:

  • Esențial – o serie ce urmărește să abordeze, prin intermediul unor volume semnate de tineri specialiști români recunoscuți în plan național și internațional, conceptele fundamentale din domeniul științelor sociale și politice.
  • Universal – o serie al cărei scop este traducerea în limba română a lucrărilor de specialitate fundamentale pentru domeniul științelor sociale și politice, atât din perspectiva rolului jucat de acestea în cristalizarea cercetării academice, cât și din aceea a provocărilor recente existente la nivelul acestei comunități epistemice.
  • Original – o serie ce are drept obiectiv promovarea celor mai recente cercetări și analize realizate de autori români și/sau străini în domeniul științelor sociale și politice.

Coordonatorul colecției COLLOQUIUM este prof. univ. dr. Daniel Șandru, de la Universitatea „Petre Andrei”, Iași.

Colegiul științific este format din: prof. univ. dr. Aurelian Crăiuțu (Department of Political Science, Indiana University Bloomington); conf. univ. dr. Sorin Bocancea (Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea „Petre Andrei”, Iași); conf. univ. dr. Sabin Drăgulin (Facultatea de Științe Politice, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, București); lect. univ. dr. Sergiu Gherghina (Department of Political Science, „Goethe” University, Frankfurt); conf. univ. dr. Ruxandra Ivan (Facultatea de Științe Politice, Universitatea București); conf. univ. dr. habil. Sergiu Mișcoiu (Facultatea de Studii Europene, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.