Studenții Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială au avut parte de un curs practic pe tema consumului de droguri, în cadrul conferinței „Sigur.Puternic. Informat. Conștient. Educat.”, susținută de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași (CPECA).
Marius Mihai Manea, șef birou, inspector de  poliție în cadrul CPECA Iași , a prezentat studenților structura și activitatea desfășurată în cadrul acestui centru. S-a discutat pe marginea statisticilor privind categoriile de vârstă, pe sexe, categorii sociale și frecvența consumului de stupefiante. Studenții au avut posibilitatea să afle despre etapele pe care le parcurg cei care încep consumul de droguri și momentul transformării lor în distribuitori. Au fost prezentate o serie de aspecte legislative și instrumentele pe care specialiștii din acest domeniu le au la dispoziție pentru a preveni și limita activitatea rețelelor de distribuție.
La rândul ei, Mihaela Ciobanu, psiholog și coordonator CPECA Iași, a prezentat principalele instrumente și metode pe care psihologul le are la dispoziție pentru parcurgerea etapelor de evaluare și consiliere a consumatoritolor de stupefiante.