Dr. Simona Herb a conferințiat la UPA

Marţi, 24 martie 2017, Dr. Simona HERB a susţinut conferinţa cu tema ,,Terapia centrată pe emoţii – o abordare umanistă şi colaborativă care conferă sens experienţelor umane”.

Scopul seriei de conferinţe este de a-i sprijini pe studenţi şi masteranzi, în efortul de orientare şi dezvoltare a carierei în una dintre ramurile aplicative ale psihologei. De asemenea, evenimentele ştiinţifice şi profesionale desfăşurate de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei îşi propun să aducă din comunitatea ieşeană şi să prezinte studenţilor şi masteranzilor specialişti care activează în diverse ramuri ale psihologiei şi care pot oferi exemple solide de bună practică profesională. Simona HERB este doctor în domeniul psihologiei, terapeut de cuplu şi familie, coordonator pentru România al programului de formare profesională continuă în terapia centrată pe emoţii (EFT), supervizor, trainer în cadrul Institutului Areopagus din Timişoara şi fondator al Centrului Psiris de psihoterapie şi evoluţie personală.

În cadrul conferinţei pe care a susţinut-o, Simona HERB a accentuat asupra principiilor conceptuale şi practice pe care este fundamentată terapia centrată pe emoţii, subliniind faptul că nevoia de ataşament, afecţiune şi alinare este specifică naturii umane. Participanţii la conferinţă au înţeles importanţa reparării rănilor de ataşament care grevează viaţa multor cupluri şi beneficiile reconectării emoţionale a partenerilor unui cuplu. În finalul manifestării, Dr. Simona HERB a punctat într-o notă optimistă şi încurajatoare, citându-l pe Dalai Lama: ,,Iubirea şi compasiunea sunt necesare, nu sunt accesorii de lux. Fără ele, umanitatea nu poate supravieţui”.

Conferinţa face parte din seria de evenimente ştiinţifice şi profesionale desfăşurate de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei-Universitatea ,,Petre Andrei” din Iaşi sub egida ,,Studenţii de azi, profesioniştii de mâine !, iniţiate şi coordonate de Conf. univ. dr. Viorel ROBU şi Asociaţia Liga Studenţilor UPA din Iaşi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.