MG 5697

Experiment hipnotic la UPA

 MG 5697Hipnoza, de la inducerea unei stări de relaxare, la metodă folosită în sistemul judiciar. Tot mai multe ţări din lume se folosesc de hipnoterapie pentru a afla mai multe amănunte de la victimele sau martorii unor incidente neplăcute. În Statele Unite, hipnoza este folosită des în anchetele poliţiştilor. Un astfel de experiment a avut loc și la Iași, la Universitatea „Petre Andrei”.

În România, hipnoza este folosită doar ca o metodă de relaxare. O şedinţă durează câteva minute şi începe cu pregătirea beneficiarului. Tot timpul şedinţei eşti în control. Dacă vrei să te opreşti poţi, oricând să te opreşti. Dacă vrei să ieşi din stare, poţi să o faci oricând doreşti, dacă e ceva ce simţi că nu rezonează cu tine, atunci când nu doreşti pur şi simplu ignori acele acele idei, acele sugestii.

 MG 5687După ce subiectul este pregătit, hipnoterapeutul induce persoanei starea pe care acesta o doreşte.„În permanenţă ai controlul asupra a ceea ce se petrece. Accepţi sugestiile, inducerea stării de relaxare, pentru că tu consimţi aceste lucruri încă de la început. După asta, starea este din ce în ce placută şi din ce în ce mai relaxantă,” a explicat Genoveva Salvares, inițiator al proiectului.

Dacă în România este doar o stare de relaxare, în Statele Unite anchetatorii folosesc hipnoza pentru a afla cât mai multe amănunte de la martorii sau victimele unui incident.

„Informaţii care se stochează la nivel de minte conştientă, în timp se pierd. Dar ele nu se pierd la nivel de minte subconştientă. În momentul în care faci o şedinţă de hipnoză, practic tu ocoleşti mintea conştientă şi comunici la nivel de minte subconştientă unde informaţia există în continuare,” explică Eugen Popa, hipnoterapeut.

 MG 5708Rezultatele nu au întârziat să apară. Într-un studiu făcut într-o perioadă de cinci ani pe 1.300 de cazuri, metoda a dat roade în 1.000 de cazuri.  Reprezentanţi Asociaţiei Române de Hipnoză vor să convingă autorităţile statului că hipnoza poate fi folosită pentru aflarea unor informaţii ce ar putea fi vitale pentru o anchetă.

Sursa: stire preluata de pe Digi24 Iasi 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.