conferinta Dupa 25 de ani general com resize

Lansarea proiectului anual După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est

conferinta Dupa 25 de ani  general com resizeDuminică, 26 ianuarie 2014, Facultatea de Științe Politice a Universității „Petre Andrei” din Iași, Institutul de Studiere a Ideologiilor (ISI) și Revista Polis vor lansa proiectul anual După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași, începând cu orele 11.00. În cadrul acestui proiect, vor fi organizate un număr de peste 30 evenimente, constând în conferințe, lansări de carte, proiecții de filme, expoziții și spectacole.

afis conferinta Dupa 25 de ani- lansare carte Lavinia Betea var 2 resizePrima acțiune din cadrul acestui proiect va fi lansarea lucrării Viața lui Ceaușescu. Fiul poporului (Editura Adevărul Holding, 2013). La eveniment va fi prezentă coordonatoarea volumului, Prof.univ.dr. Lavinia Betea, alături de care vor prezenta Prof.univ.dr. Doru Tompea și Conf.univ.dr. Sorin Bocancea.

 

afis conferinta Dupa 25 de ani - lansare film resizeA doua acțiune va fi lansarea filmului Moartea Ceaușeștilor, în regia lui Radu Gabrea. La eveniment va fi prezent scenaristul filmului, jurnalistul Grigore Cartianu. Și prezentarea filmului va fi realizată tot de către Prof.univ.dr. Doru Tompea și Conf.univ.dr. Sorin Bocancea.

În afară de partenerii media de prestigiu din România, s-au alăturat proiectului numeroase licee din Iași. „Împlinirea a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa de Est constituie un prilej de reanalizare a consecințelor pe care acest regim le-a avut în această parte a lumii și mai ales în România. Proiectul nostru însumează o serie a de acțiuni menite să reunească opinii ale specialiștilor în domeniul socio-uman, mărturii ale victimelor regimului comunist (deținuți, emigranți ș.a.) și alte forme de exprimare pe înteg parcursul anului 2014, tocmai în vederea conștientizării consecințelor pe care comunismul le-a avut asupra europenilor din fostul lagăr comunist”, a declarat coordonatorul proiectului, Conf.univ.dr.  Sorin Bocancea.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.