1 04

Predare de ștafetă la revista „Timpul”: de la Liviu Antonesei la Daniel Șandru

1 04Predare de ștafetă la conducerea revistei culturale „Timpul”: Liviu Antonesei a anunțat că  predă conducerea publicației culturale „unui tânăr pe care îl știu de când era student, unul dintre cei mai buni pe care i-am avut”, lui Daniel Șandru, conferențiar universitar și Președinte al Senatului la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași.

 

 1 11„Are loc un transfer, nu de putere, ci de ștafetă, pentru că am decis să mă retrag de la conducerea revistei, pentru a mă ocupa doar de Editura Adenium. Nu demisionez, doar m-am retras și am găsit un nou director, foarte tânăr. Sunt convins că sub conducerea lui Daniel Șandru revista va fi chiar mai bună decât a fost până acum”, a precizat Liviu Antonesei. Mai mult, acesta i-a transmis și un sfat noului director, și anume „să stea cu ochii pe redacție ca pe butelie”.

1 21La rândul său, Daniel Șandru a declarat că s-a simțit copleșit în momentul în care a primit invitația de la Liviu Antonesei: „Este un privilegiu să pot contribui la viitorul parcurs editorial al unei publicații culturale de prestigiu. M-a cucerit încrederea pe care mi-a acordat-o profesorul, scriitorul și, îndrăznesc să spun, prietenul Liviu Antonesei, cel care a condus revista în ultimii 20 de ani. Dincolo de necesara reverență față de tradiție, am convingerea că Liviu Antonesei mă va susține pentru ca, alături de colegii din redacție, să pot plasa propria-mi amprentă pe linia de continuitate a acestei tradiții. Nu sunt un adept al revoluțiilor, ci unul al reformelor graduale și, dincolo de noutățile ce vor apărea în revistă, aștept opinii critice și propuneri de colaborare din partea cititorilor” a susținut noul director al revistei „Timpul”.

1 24Prezent la eveniment, Rectorul Universității ”Petre Andrei” din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea l-a felicitat pe Liviu Antonesei pentru inspirația de a preda ștafeta lui Daniel Șandru. ”Și așa Timpul se scurge de la Mihai Eminescu la Daniel Șandru. Pentru UPA este o onoare, pentru Daniel Șandru estîncă o provocare intelectuală”.

1 49Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii-eveniment „Tarkovski și Brumaru”, organizat de Editura Adenium,  prilej  cu care a fost lansată ediția din ianuarie a revistei culturale Timpul”, din care atrage atenția editorialul „O explicație. Un bilanț. O urare”, prin care Maestrul Liviu Antonesei explică motivele pentru care  predă ștafetă de director al ziarului lui Daniel Șandru.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.