Senatul Universității „Petre Andrei” din Iași a conferit, astăzi, cea mai înaltă distincție, de Doctor Honoris Causa, doamnei Prof. univ.dr. Ruxandra Rășcanu, prestigioasă personalitate a școlii românești de psihologie.

Propunerea de oferire a titlului a venit din partea Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, iar Laudatio a fost citit de către Conf. Univ. dr. Georgiana Corcaci. „Ceea ce o distinge pe Doamna Ruxandra Rășcanu, profesor la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, este fără îndoială, vocația ei aplicativă. Doamna profesor este, prin excelență, un psiholog aplicat. Domnia sa se remarcă printr-o carieră admirabilă, construită cu sîrg și abnegație, cu dăruire și implicare, o carieră dedicată psihologiei. De aceea, astăzi, aici și acum, avem sentimente de recunoștință față de doamna profesor Ruxandra Rășcanu, pentru contribuția sa la dezvoltarea învățământului de psihologie, avem sentimente de admirație pentru întreaga operă a domniei sale, pentru vocația colaborării științifice, pentru înclinația aplicativă și preferința pentru proiectele de intervenție și cercetare în domeniul psihologiei. În consecință, avem datoria de onoare să-i acordăm doamnei profesor universitar doctor Ruxandra Rășcanu titlul de Doctor Honoris Causa.”, a precizat Conf. univ. dr. Georgiana Corcaci în Laudatio.

Prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu a mulțumit comunității UPA pentru distincția acordată. „Întotdeauna m-am gândit că psihologul trebuie să fie o posibilitate, o legătură între toți care existăm și specialistul care trebuie să intervină în anumite cazuri. Titlul de astăzi mă onorează în mod deosebit. Deși asistența socială am făcut-o pentru că nu era pe vremea mea un alt sistem, rămâne prima mea profesie, prima dragoste care nu se uită”.
Ședința de Senat a fost prezidată de Conf. Univ. dr. Teodora Prelipcean.
Evenimentul a fost urmat de susținerea conferinței cu tema „Depresia – filmul unei vechi și mereu actuale suferințe”.