Reprezentantul companiei americane Blackboard, în vizită la UPA

poza 1_resizeConducerea Universității „Petre Andrei” din Iași s-a întâlnit astăzi cu reprezentantul companiei americane Blackboard, cea mai performantă companie ce dezvoltă tehnici educaționale de ultimă oră. În cadrul întrevederii cu decanii și staff-ul UPA, Veselin Petkov, reprezentantul Blackboard pentru Europa Centrală și de Est, a realizat o prezentare a platformei de E-learning și a utilității acesteia. Acesta a menționat că universități de top din lume beneficiază de serviciile oferite prin intermediul acestei platforme, iar în România doar două instituții de învățământ superior, existând însă discuții și cu alte 10 universități românești. poza 3_resizeMai mult, Veselin Petkov a prezentat și modalitățile de training-uri pentru profesori și pentru administratorii platformei. Totodată, acesta a informat conducerea UPA despre faptul că Uniunea Europeană a deschis o linie de finanțare prin care instituțiile de învățământ superior pot depune proiecte și obține fonduri pentru implementarea acestei platforme.

Prezent la întâlnire, Prof.univ.dr. Tudor Pitulac, Președintele Consiliului de Administrație, a precizat că „UPA este interesată de implementarea, pentru propriii studenți, a unei asemenea platforme, cu atât mai mult cu cât dorim să ne extindem serviciile educaționale către o audiență mult mai mare”.

poza 2_resizeReamintim faptul că luna trecută Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului Universitar, a participat, la inițiativa Departamentului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, la întâlnirea dintre reprezentanții companiei americane Blackboard și cei ai mediului academic din România, eveniment la care au fost prezenți peste 60 de reprezentanți ai universităților românești, cărora li s-au adăugat reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale. În contextul întâlnirii ce a avut loc la Ambasada SUA, aceștia au avut ocazia de a discuta cu reprezentanții companiei americane și cu cei ai diviziei acesteia pentru Europa de Est, Balistic Cell, despre cele mai noi tehnologii aplicate în domeniul educației universitare.