Senatul Universității „Petre Andrei” din Iași a conferit, astăzi, cea mai înaltă distincție, de Doctor Honoris Causa, Prof. univ.dr. Alexandru Rubel, Director al Centrului Cultural German Iași, cercetător științific.

Propunerea de oferire a titlului a venit din partea Facultății de Științe Politice și Administrative, iar Laudatio a fost citit de către Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA din Iași. „Relația specială a lui Alexander Rubel cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași a început cu organizarea unei expoziții și a unei conferințe despre totalitarism și a continuat cu numeroase evenimente realizate în comun și cu contribuții la proiectele editoriale ale noastre. De asemenea, grație eforturilor domnului Alexander Rubel, au trecut pragul universității noastre personalități ale vieții științifice din Germania, cu care urmează să colaborăm în diverse proiecte didactice și de cercetare. Pentru întreaga activitate științifică în domeniile istoriei antice, istoriei politice moderne și contemporane și al antropologiei culturale, precum și pentru întreaga activitate instituțională și pentru implicarea în proiecte comunitare, propun Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Alexander Rubel. Domnia sa face parte din comunitatea academică a Universității „Petre Andrei” de peste zece ani, iar acordarea titlului de Doctor Honoris Causa vine să formalizeze această apartenență”, a precizat Prof. univ. dr. Sorin Bocancea în Laudatio.

Prof. univ. dr. Alexander Rubel a mulțumit comunității academice pentru titlul acordat și a precizat că „am făcut multe proiecte frumoase împreună cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Centrul Cultural German și am convingerea că le vom continua”.

Ședința de Senat a fost prezidată de Conf. Univ. dr. Teodora Prelipcean.