Senatul UPA a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Profesorului Carlo Colomba

sesiune_comunicari_Carlo_Colomba_foto_2Senatul Universității „Petre Andrei” din Iași a conferit, astăzi, cea mai înaltă distincție, de Doctor Honoris Causa, Profesorului Carlo Colomba, președintele INFOR ELEA, din Torino, Italia.

DHC_foto_1Propunerea de oferire a titlului a venit din partea Facultății de Asistență Socială și Sociologie, iar Laudatio a fost citit de către Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA din Iași. „Colaborarea cu Universitatea Petre Andrei din Iași a început în 2013 și s-a concretizat în anul 2014 cu implicarea a 20 studenți în proiectul Youth in Work, beneficiar Centrul de Dezvoltare Sociala și finanțat de UE prin programul Tineret în Acțiune, buget 12 000 euro pe o durata de 7 luni. În perioada martie 2014-septembrie 2015, Carlo Colomba a susținut parteneriatul transnațional din cadrul proiectului Sisteme Inovative pentru Muncă, SIM, POSDRU/127/5.1/G/128213, în colaborare cu echipa de management CDS, formată din 5 cadre didactice de la Universitatea Petre Andrei din Iași.

DHC_foto_2Ulterior, în anul 2015, colaborarea domnului Carlo COLOMBA s-a realizat prin implicarea INFOR ELEA în proiectul FORM ACT, finanțat prin POSDRU/189/2.1/G/155699, beneficar Centrul de Dezvoltare Socială. Astfel, 150 studenti de la toate facultățile UPA au realizat practica de specialitate cu echivalarea creditelor prin programul FORM ACT, cu echivalarea creditelor, iar un număr de 40 tineri  au participat la activitățile desfășurate exclusiv de INFOR ELEA, sub coordonarea domnului CARLO COLOMBA. În cadrul proiectului, 15 cadre didactice au fost implicate atât în echipa de management, precum și ca experți pe termen lung, cu responsabilități care să asigure tranziția studentului de la școală la viața activă, mai exact la piața muncii, a precizat Conf.univ.dr. Anca Tompea în Laudatio.

DHC_foto_3„Este o mare plăcere pentru mine să fiu aici, ca invitat, la această prestigioasă universitate. Nu pot exprima în cuvinte gratitudinea și bucuria față de dumneavoastră pentru marea onoarea pe care mi-o faceți astăzi. Aș vrea să dedic acest titlu întregii echipe de la INFOR ELEA, alături de care am putut să derulăm aceste proiecte, pentru tinerii de la universitatea dumneavoastră. Succesul depinde de la o persoană la alta, iar eu sunt foarte mândru de succesul pe care l-am avut în colaborările avute până acum și sper ca INFOR ELEA să rămână, în continuare, un prieten și un partener pentru UPA”, a declarat Prof.univ.dr. Carlo Colomba.

DHC_foto_4Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA din Iași, i-a mulțumit Profesorului Carlo Colomba pentru deschiderea pe care atât Domnia Sa cât și instituția pe care o conduce au avut-o față de universitate și i-a oferit un album cu Iașul. Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație al UPA, i-a făcut cadou volumul „Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, tipărit la Editura Adenium în parteneriat cu UPA din Iași.

DHC_foto_5

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.