Sesiunea națională de comunicări științifice de la UPA a ajuns la a 24-a ediție

sesiune_comunicari_FOTO_GENERAL_foto_6Cea de a 24 ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice, „Dimensiuni contemporane ale dezvoltării. Fundalul românesc al sincronizării europene”, a debutat, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, sub auspiciile prieteniei științifice și culturale dintre România și Italia.

sesiune_comunicari_SorinB_foto_3Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, a precizat, în deschiderea sesiunii, faptul că ediția din acest an vine cu mai multe noutăți. „Sesiunea de comunicarii a UPA din Iași din acest an este o ediție care marchează un eveniment special, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Carlo Colomba. De asemenea, această sesiune se lansează în ziua în care a ieșit și al 12-lea număr al Revistei POLIS. Este o fericită coincidență faptul că tema acestui număr este „Noi perspective ale filosofiei politice  ale lui B. Croce, G. Gentile şi Antonio Gramsci”. Deci, putem spune că a 24 ediție a sesiunii naționale de comunicări științifice la UPA stă sub semnul prieteniei și a interesului pentru cultura italiană”.

sesiune_comunicari_Carlo_Colomba_foto_1Prelegerea inaugurală, „Sustainable growth for small and medium-sized enterprises in the age of crisis and in the post-crisis business environment”. a fost susținută de către Prof.univ.dr. Carlo Colomba, Președintele INFOR ELEA, din Torino – Italia, în cadrul căreia a realizat o paralelă între posibilitățile de creștere și de susținere pentru firmele mici și mijlocii din România și Italia, în contextul crizei economice.

sesiune_comunicari_DTompea_foto_5Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație al UPA, a declarat că în mod tradițional sesiunea de comunicări de la UPA are loc în prima săptămână a lunii iunie și reprezintă o manifestare științifică de rezonanță întrucât sunt înscriși contributori din alte centre universitare și institute de cercetare din țară. În prelegerea sa, „UPA și Anul Regal”, Prof.univ.dr. Doru Tompea a prezentat relațiile dintre instituția de învățământ și Casa Regală a României. „Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost parteneră la proiectele care au marcat 150 de ani de la instaurarea monarhiei în România. Am fost prezenți și la lansarea unei cărți pe care colegul nostru Daniel Șandru împreună cu Alexandru Muraru de la Universitatea Al.I. Cuza au coordonat-o, un volum intitulat chiar „Anul Regal”. Aproape un sfert dintre contributorii la volum sunt universitari de la UPA. Pentru noi este onorat ca, așa cum sublinia Alteța Sa Regală Principele Radu, să fim cei care am sprijinit apariția acestui volum, care este inedit pentru spațiul publicisticii românești”.

sesiune_comunicari_TEodoraP_foto_4Conf.univ.dr. Teodora Prelipcean, coordonatorul sesiunii, a prezentat celor prezenți la deschidere programul conferinței pentru cele două zile și a transmis, din partea comunității academice un călduros „La Mulți Ani Italiei” cu prilejul zilei naționale.

„Avem peste 70 de participanți încriși de la instituții de învățământ superior din țară, dar și din Republica Moldova. La ediția din acest an, cu lucări înscrise la cele cinci secțiuni. Astăzi are loc ceremonia de deschidere a sesiunii, iar de mâine vor avea loc lucrăîrile pe secțiuni.
În toamna vom scoate o nouă ediție a Anuarului Colectiv aferent sesiunii de comunicări”
, a precizat Conf. Univ. Dr. Teodora Prelipcean, coordonatorul sesiunii.  sesiune_comunicari_SorinB_Revista_Polis_foto_7sesiune_comunicari_Carlo_Colomba_foto_2

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.