Senatul UPA are un nou membru

Senatul Universității „Petre Andrei” din Iași a conferit, la începutul acestei săptămâni, titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului Henning Frederil Schaum, cetățean german, avocat, cu domenii de expertiză multiple în domeniile drept economic, drept civil, drept comercial.
Titlul i-a fost conferit din partea Facultății de Drept, ca urmare a demarării unor proiecte în colaborare cu UPA din Iași, domeniile de expertiză, dar și pentru inițierea unor parteneriate și promovarea imaginii universității.
Domnul Henning Freferik Schaum este din Berlin, s-a născut în anul 1982 și este absolvent al Facultății de Drept, fiind student la Universitatea Liberă din Berlin. În perioada studenției a absolvit mai multe stagii de practică în domeniul dreptului, la diferite birouri de avocatură, precum stagiul de practică la biroul de avocatură Hohenlohe&Partner, din Munchen, la biroul de avocatură Muharrem Aras, din Berlin sau la biroul Knies&Albrecht, din Munchen. Pentru contribuțiile din domeniul dreptului commercial și prestația de care se bucură printre colegii de breaslă, precum și pentru excelentul parcurs professional și probitatea morală dovedită de-a lungul anilor, propunem Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa domnului Henning Freferik Schaum”, se arată în laudatio susținut de Alexander Ruber.

Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, rectorul UPA din Iași, a precizat, în cadrul Senatului, că „UPA va continua această politică de extindere internațională a parteneriatelor universității, cu personalități și instituții care au experiență și expertiză profesională comune cu specializările instituției noastre”.