Luni, 19 martie 2018, la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a avut loc workshop-ul  ”Comunicare eficientă prin televiziune – Tips & Tricks”, organizat de Facultatea de Științe Politice și Administrative a UPA din Iași, Asociația Pro Democrația – Club Iași și Institutul de Studiere a Ideologiilor și susținut de Lect. Dr. Georgeta Condur, prorector pentru comunicare, programe comunitare și cooperare academică al UPA din Iași.

Workshop-ul, primul din seria ”Sfaturi practice pentru tinerii politicieni”, reprezintă o contribuție a societății civile la demersul de îmbunătățire a clasei politice actuale, de sprijinire concretă a formării tinerei generații de politicieni și de încurajare a perfecționării acestora în diferite arii ce țin de activitatea politică, pentru maximizarea șanselor de carieră în interiorul propriului partid, dar în primul rând spre binele comunității.

”A fost un workshop în care am dorit să oferim tinerilor din partidele politice, cu mai puțină sau chiar fără experiență în participarea la talk-show-uri politice, informații practice legate de comunicarea prin intermediul televiziunii, de la cele de bază până la mici ”trucuri”, astfel încât să se poată prezenta telespectatorilor (implicit, alegătorilor) în cea mai bună variantă a lor, evitând anumite greșeli. Dincolo de fundamentele teoretice ale uneia dintre disciplinele pe care le predau studenților noștri, cea de Comunicare politică, am încercat să sintetizez, într-un limbaj accesibil tuturor, concluziile pe care le-am extras din experiența de realizator de emisiuni politice începând de acum 10 ani și să răspund la întrebările concrete ale participanților pe această temă”, a declarat Georgeta Condur.

La acest atelier s-au înscris și au participat tineri politicieni de la Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Mișcarea Populară (PMP), Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Din chestionarele completate la final a reieșit că aceștia au considerat util workshop-ul, apreciind că au aflat lucruri noi și propunând diverse alte teme de care ar fi interesați în vederea unor evenimente similare viitoare.