Simpozionul Național ,,Ioan Câmpeanu” Agresorul Și Victima În Cultura Violenței, la ediția a VIII-a
„Cu 8 ani în urmă, dorind foarte mult să realizeze această manifestare științifică, profesorul Câmpeanu a venit la noi, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și a solicitat sprijinul nostrum. Aici, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” s-au ținut primele ediții ale simpozionului. Așa cum l-am cunoscut pe Ioan Câmpeanu era un om care dacă își propunea ceva reușea antrenând energiile din jurul lui. Profesorul Câmpeanu a fost un om care promova comportamentele hrănitoare, care preveneau violența”, a mărturisit Prof.univ.dr. Mariana Caluschi, în deschiderea celei de-a VIII-a ediții a Simpozionului Național Ioan Câmpeanu – Agresorul și victima în cultura violenței”.
Psihologi, polițiști, inspectori de specialitate, juriști, asistenți sociali, educatori, precum și alte categorii de specialiști care lucrează în domeniul asistenței psihologice, sociale, educaționale și juridice a persoanelor care ajung victimele diverselor forme de agresiune, precum și a agresorilor au participat cu lucrări în cadrul simpozionului.
„A opta ediție înseamnă opt ani petrecuți împreună. În acești ultimi ani, sub îndrumarea fizică mai întâi și spiritual mai târziu a lui Ioan Câmpeanu, care a gândit o astfel de manifestare tocmai pentru a evidenția gravitatea violenței în societatea în care trăim”, a declarat Conf.univ.dr. Anișoara Sandovici, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași.
Prof.univ.dr. Antonie Cristian Bocancea, decanul Facultății de Drept, a precizat că „se bucură că împreună facem istorie, un simpozion care este rodul unei intuiți sociologie a lui Ioa Câmpeanu care a scos la lumină un fenomen prezent pentru lumea contemporană”.
La rândul său, Paul Butnariu, directorul Fundației ”Alexandru Ioan Cuza”, a declarat că „trebuie să continuăm să credem că putem schimba ceva și să aducem ceea ce astăzi prezentăm din punct de vedere teoretic cât mai mult în planul practic”.
În ceea ce privește temele abordate de participanți, Lect. univ. dr. Viorel Robu, prodecanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, a remarcat diversitatea lucrărilor înscrise și a adăugat că „ne gândim să edităm un volum, însă trebuie să vedem cu ce editură vom începe discuțiile pentru a ne sprijini în acest demers”.
Simpozion Național „Ioan Câmpeanu” Agresorul și victima în cultura violenței a fost organizat de Universitatea ,,Petre Andrei” din Iași, prin Facultatea de Psihologie și Ştiințele Educației și Facultatea de Drept, International Police Association și Asociația ,,Alexandru Ion Cuza Nr. 20” Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, Asociația ,,Aliat” Iași și Casa de Cultură a Municipiului Iaşi ,,Mihai Ursachi” .
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!