Solomon Marcus, academicianul român tradus în toata lumea, a murit la 91 de ani

solomon-marcusComunitatea academică a Universității „Petre Andrei” din Iași își exprimă profunda tristețe pentru dispariția dintre noi a Academicianului Solomon Marcus. Ilustru matematician, membru titular al Academiei Române din 2001,  Solomon Marcus a fost autor a numeroase studii interdisciplinare, a publicat peste 50 de volume, traduse în mai multe limbi, care vor rămâne repere universale de valoare ale științei. În 2012, Solomon Marcus ne-a onorat cu prezența Domniei Sale, susținând o conferință pe tema „Mecanica socială a domnului Spiru Haret“ (1911).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Solomon Marcus s-a născut la 1 martie 1925, la Băcau, părinții săi fiind croitori. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București, obtinând ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent.

După absolvirea facultății, Solomon Marcus a devenit profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Are cercetări în analiza matematică, lingvistică matematică, informatica teoretică, poetica matematicpă, semiotică, istoria și filosofia științei.

 

Prof.univ.dr. Doru Tompea

Rector UPA din Iași

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.